Sandra Eriksson

Jag är en ung kvinna som är född och uppvuxen i Hölö, en byhåla söder om Södertälje och pluggar just nu till biolog på Stockholms Universitet på kanditat nivå. De inriktningar som tilltalar mig mest är etologi och bevarandebiologi och förhoppningarna är att kunna ta en master examen i någon av dessa inriktningar. Så länge jag kan minnas har jag älskat djur men fick vänta flera år innan jag fick mitt första husdjur. Vid sju års ålder så uppfylldes min dröm om ett eget djur när jag fick min första kanin. Sedan var det kaniner och hästar som gällde under flera år, i början på år 2000 så blev den stor önskan om en hund uppfylld då Nova kom in i mitt liv och har följt mig genom livet sedan dess. Vi har tillsammans provat på väldigt många saker inom hundsportsvärlden och hunnit med att gå åtskilliga kurser tillsammans. Hon har genom sin självständighet och envishet sett till att jag lärt mig klickerträning och genom detta tagit vår träning till höjder jag aldrig skulle trott vart möjligt innan jag började med det. I slutet på 2008 kom även border collien Keep in i mitt liv och har sedan dess hållit mig sysselsatt mig med att lära mig nya saker och ge mig nya erfarenheter innom hundvärlden. Jag älskar min hundar och ser dem som mina största läromästare.

När jag inte går i skolan eller tränar hund så brukar jag fotografera, köra motorcykel, åka snowboard eller umgås med familjen eller mina vänner. Jag sitter även sedan ett par år tillbaka i styrelsen för Huddinge HU, för tillfället som kassör och som ledamot i distriktsstyrelsen, Östra Svealands HU. Den tiden som blir över lägger jag på att hålla kurser och utbilda andra inom hundar och hundsport, då jag tycker om att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter.

Sedan jag var liten så har jag alltid tyckt om att rita och måla, men med åldern så är det något jag inte hunnit med. Försökte få utlopp för mina skapar ambitioner genom föräldrarnas digital kamera, men det var ett väldigt misslyckat projekt. Så när jag på våren 2009 fick en systemkamera i födelsedags present av mamma och pappa var lycka gjord. Det är en Sony DSLR-A300K med objektivet Sony 18-70, f3.5-5.6. Det är en kamera som jag trivs riktigt bra med och min förhoppning är att kunna ta riktigt bra bilder med den. 2010 så var mina föräldrar framme igen och gav mig en tidig julklapp i form av ett objektiv till kameran. Det var ett Sigma 70-300, f4-5.6 och förhoppningen är att jag ska lära mig ta riktigt bra hundfoton.

Kontakt

Sandra Eriksson

Boende på Lappkärrsberget, Stockholm

Mejl: sandra.es.eriksson@gmail.com


Utbildningar

Jag är utbildad instruktör genom Sveriges Hundungdom och håller aktivt kurser på klubbnivå,  i först och främst agility. Alla mina kurser bygger på positiv belöning och jag strävar hela tiden efter att lära förarna, lära sin hundar. Jag lägger stor vikt vid bra grundträning, detta då bra träning egentligen inte är varken jobbigare eller svårare än dålig hundträning. Hundträning ska vara roligt och när det går bra så är det som roligast, detta är min viktigaste regel när jag håller kurs.

Som instruktör tycker jag även att det är viktigt att instruktören hela tiden hålla sig uppdaterad inom de discipliner man håller kurs i. Samt att man aktivt tränar med sina egna hundar och även tävlar, helst relativ högt upp i klasserna. Anser även att det är viktigt att själv gå kurser för duktiga instruktörer med jämna mellanrum för att att få nya idéer och insikter. Så allt detta försöker jag själv sträva efter att uppfylla för att vara en så bra instruktör som möjligt. Jag har gått för ganska många instruktörer under åren och men de som haft störst påverkan i min hundträning utan inbördes ordning är Mikaela Prim, Karin Augustsson, Annica Aller, Anna Larsson, Veronica Bache och Fanny Gott.

Här nedan står vilka hundrelaterade utbildningar jag har gått:

Instruktörsutbildningar
2006 – Kursledarutbildning, Studiefrämjandet/SBK
2006 – Agilityinstruktör steg 1, SHU/SBK
2008 – Rallylydnadsinstruktör, SHU
2008 – B-figurant, SBK
2009 – Ungdomsinstruktör (SBK-Light), SHU
2009 – Agilityinstruktör steg 2, SHU/SBK
2010 – Freestyleinstruktör, SHU
2010 – 1-årig Tränarutbildning steg 1, Klickerklok
2012 – Grönt kort i drag, Draghundsportsförbundet

 

Universitetskurser

  • – Hundens beteendebiologi 1 (7,5 hp) Linköpings Universitet (distans)
  • – Hundens beteendebiologi 2 (7,5 hp) Linköpings Universitet (distans)
  • – Djurens kommunikation 1 (7,5 hp) Linköpings Universitet (distans)
  • – Djurens kommunikation 2 (7,5 hp) Linköpings Universitet (distans)
  • – Hundens evolution, genetik och beteende (7,5 hp) Stockholms Universitet (kvällskurs)
  • – Etik och djurs välfärd (7,5 hp) Stockholms Universitet
  • – Humanetologi (7,5 hp) Stockholms Universitet
  • – Etologi 1 (15 hp) Stockholms Universitet
  • – Etologi 2 (7,5 hp) Stockholms Universitet

Jag har även läst totalt 57 hp i pedagogik genom forna Lärarhögskolan i Stockholm.