Tävlande på Husdjursmässan

Här kommer en rapport om hur det gick för Nova och mig igår på agilitytävlingen x 2 i Kistamässan. Morgonen började vid 7 efter ca 4 timmars sömn, blir verkligen galen så fort jag skall göra något så kan jag inte sova kvällen innan. Men upp kom jag i allafall, packade iordning för tävlingen och gick ut med Keep, som skulle var kvar hemma med husse. Skulle gärna tagit med honom för miljöträningen men då man inte fick ta med hundar som inte skulle tävla så fick det vara för i år. Ida kom punktlig och i god tid som vanligt med båda hundarna, Nova bor ju hemma hos mina föräldrar så hon var snäll och hämtade henne där innan hon åkte.

Vi var på mässan i god tid innan för att hundarna skulle vänja sig vid miljön, Nova var som hemma där redan när vi steg in genom dörren, medan Trixa tyckte det var lite jobbigare. Ida och jag skämtade om att jag skulle ha tagit med Keep och lämnat honom i klapphagen med får, han hade nog aldrig velat gå där ifrån.

Agility lopp 1: En väldigt rolig bana som dömdes av Nalle Jansson, Nova var riktigt på men fortfarande lugn. Jag gjorde några försök att få henne att stanna på kontaktfälten men bryr mig inte så jätte mycket om hon stannar eller inte då vi ju inte längre kör för placeringarna. Dock så ramlade hon av balansens nedfart och rakt ned på tunneln som låg under, hon landade mjuk men blev diskad pga detta. Synd på ett annars ganska fint lopp,men dock med två ful snurrar. Jag vet ju att min nya uppvärmning inte drar upp henne lika mycket som den gamla, men dock blir hon mer uppmärksam på mig och inte lika stressad så jag måste driva på mycket mycket mer själv för att hon inte skall bli osäker och vända sig mot mig.

Agility lopp 2: Andra loppet dömdes av Annika Aller och i detta lopp sprang jag på lite bättre, dock sökte Nova linjer mellan mina ben och detta gjorde att vi höll på att krocka två gånger. Dock kunde jag få henne att bryta linjerna vilket är bra. Dock halkade hon i ingången i slalomen som hon rädde ut, men detta gjorde att hon tappade rytmen och utan stöd från mig så klev hon ut i mitten. Bara att göra om och i mål med 5 fel plus tidsfel.

Hopp lopp 1: Tredje loppet för dagen som även denna dömdes av Nalle och nu började Nova bli lite trött. Det va dock en flyttig bana med några fällor. Matte var duktig och sprang på även i detta lopp vilket gjorde att Nova jobbade bra, men mattan var hal och ibland blev det liksom stop i några svängar innan hon kunde starta igen. Detta gjorde att även fast vi inte fick några fel på hinder så fick vi tidsfel igen.

Hopp lopp 2: Fjärde och sista loppet dömdes av Annika Aller och var också en flyttig bana, dock innehållandes två staket. Nu var Nova riktigt trött men matte skötte verkligen sin del och sprang på ordentligt hela tiden samt berömde och stöttade Nova hela tiden. Och vilken känsla även om vi fick tidfel (skyller på mattan igen) så var det ett av de bättre loppen vi har gjort tillsammans.

Mest nöjd med tävlingen är att Nova inte tjuvstartade i något lopp, utan låg kvar och väntade, till och med när jag sa fel startkommando. Det är inte alltid vara matte till två hundar som man kör helt olika. Det var verkligen en jättetrevlig dag och vill passa på att gratta Jennie med rasfränden Felix som tog sin sista agilitypinne och blev uppflyttade till klass 3.

När jag kom hem somnade jag av ren utmattning och sov i 17 timmar i sträck, är allergisk mot damm så jag sov nog även pga reaktion mot spånet innomhus. Detta gjorde att jag missade Star Wars 3 som gick på TV igår kväll, ja har fortfarande inte sett den och ville så gärna se den. Men efter all bra agility under dagen så var det verkligen värt att missa den och jag ser verkligen fram imot det nya agilityåret tillsammans med Nova, vi ska köra järnet och ha asroligt.

One Response to “Tävlande på Husdjursmässan”

  1. Va kul att det gick så bra och att du är så nöjd. Verkar svårt att tvla i en sådan svår sport innomhus. Inte så lätt att träna det precis. Hoppas vi ses på sökträning snart, vi saknade er igår fast det hade nog blivit för kallt för Keep att sitta uppbunden ute.
    Kram och god fortsättning


Leave a Reply