Årssammanfattning

Detta år har varit ett väldigt händelserikt år, det kanske inte alltid har varit bra saker som inträffat men det kommer bli det året jag han flytta två gånger, hamnade i två stora gräl samtidigt fast om olika saker, blev diagnostiserad för deprission och fick behandling för det. Samt det blev godkänd A2 instruktör, det år Nova äntligen plockade sitt 1:a pris i lydnadsklass 2 och det år jag lärde känna Keep samt debuterad med honom i lydnad. Nästa år hoppas jag blir lite smidigare, att Nova får leva, må bra och fortsätta träna och tävla trotts att hon nu fyllt 10 samt att det är det år Keep och jag får debutera i agility, bruks och vallning tillsammans.

Här kommer en kort sammanfattning över vad vi har gjort månad för månad under året.

Januari

Vi flyttade till Tumba.

Februari

Jag blev färdig SBK Lightinstruktör för Christian Lewnader och under Huddinge Hundungdoms årsmöte så blev jag vald till kassör.

Mars

Passade på att gå som åskådare när Fanny Gott höll en 2 dagars handlingskurs i Hölö för att lära mig mer om Gregs handlingssytem och för att se om det var något jag ville lära Keep. Jag gick även A2 utbildningen för Anita Axelsson samt en kassörsutbildning genom studiefrämjandet under månaden.

April

Fick en tidig födelsedagspresent av mina föräldrar i form av en system kamera. Passar på att gå flertalet kurser för Fanny Gott när hon var i Stockholmsområdet, Keep och jag han gå shejpingkurs, klickerkurs samt kurs i running contacts innan vecka var slut. Deltar med båda hundarna på Huddinge Hundungdoms KM, Keep får starta lydnaden på prov och för miljöträningens skull. Nova för starta agility och lydnad men vi får inte riktigt något att stämma i år heller.

Maj

Nova och jag missade tyvär U-DM i lydnad pga av sjukdom men gjorde stor comeback på U-DM i agility och går runt båda loppen och blir Ungdoms Distriktsmästare i agilityklass 2. Keep och jag börjar en vallningskurs för Mickis som pågår under hela sommaren.

Juni

Jonas drar till Hong Kong med skolan över en vecka, medan jag börjar sommarjobba på Hemköp i Vagnhärad. Keep genomför sitt MH på Söderälje BK med 1:a på skott.

Juli

Passar på att ta ledigt en helg från sommarjobbet och åker ned till Ida för att tävla på Kanonsabotören, en trevlig helg toppas med att Nova tar sin första agilitypinne i klass 2.

Augusti

Augusti var verkligen lydnads månaden för Nova, först fixar hon en 3:e placering på U-SM uppe i Boden och sedan tar hon äntligen det efterlängtade 1:a pris i lydnadsklass 2 på Flens dubbeltävling. Det var även 25 års Jubileum för Kennel Morkullan och fick träffa två av Novas systrar. Det var 3 bestämda damer bland alla ynglingar. Klubben annordnade även ett läger för alla medlemar ute vid Flaten, jag hade fullt upp hela helgen och även om det var mycket jobb var det jättekul. Hade med mig både Keep och Nova som fick följa med som kurshundar och för att ställa till med oreda.

September

Nova gör en fin hoppnolla på Södertälje BKs årliga agilitytävling, dock tar vi ingen pinne då vi får ett liet missförstånd som kostar oss en massa tid. Men vi var väldigt nöjda ändå. Keep tränas för fullt i lydnad inför debuten i oktober.

Oktober

Debuten för Keep sker på Hölö-Mörkö BK och vi samlar ihop hela 176,5 p,vilket ger ett 1:a pris och vinst i klassen. Vi flyttade för andra gången under året, denna gång till Ekhagen. Keep och jag gick en helgkurs i sök för Canis instruktören Ulrika Norell. Vi var även på kullträff för Emenems K- och J-kull, dock var vi bara en från varje kull men det var trevligt ändå.

November

Keep och jag påbörjar en sökkurs för våran nya Brukshundklubb, SBK avd, för Mija Jansson. Keep röntgas och svaret kommer tillbaka som HD B, ED ua.

December

Året avslutas med att ställa ut Keep på HUND2009 för miljöträningens skull, att han sedan fick en 2:a är inte helt fel. Klarade sista provet på “Hunens evolution, genitik och beeende” och är där med godkänd på hela kursen. Sedan kommer snön och stannar över julen som firas ute i Hölö hos mina föräldrar.


Sist men inte minst åter står det att önska…


Leave a Reply