Utvärdering av målen 2009

Mina nyårslöften & Novas mål 2009

Utvärdering:

Jag slår ihop min och Novas utväderingar då alla mål som var uppsatta för henne och mig har avverkats, utan några större problem. Nästa år är tanken att jag skall försöka focusera mer på skolan samt att jobba upp hemsidan riktigt ordentligt. Tanken är ju att den mer och mer skall bli ett ställa att söka kunskap på istället för att bara berätta om mig och mina hundar.

Då det gick så väldigt bra under året för Nova så hade jag tänkt att vi skulle fortsätta med lydnaden och tanken är även att vi ska försöka göra ett nytt försök i bruksspåret. Dock hade jag tänkt försöka dra ned lite på agilityn nu när Keep börjar bli mer mogen för det. Men huvudsaken är att hon lever och mår bra samt att vi får göra massa roliga saker ihop. Novas gamla mål kan man hitta under hennes flik på hemsidan.

Keeps mål 2009

Lydnad:

Lära in grundfärdigheterna 1 t.om. 13 samt 16 och 18

Baklängeskedja lydnadsklass 1

– Baklängeskedja lydnadsklass 2

Tävlingsträna

Bonusmål:

1:a pris lydnadsklass 1

– 1:a pris lydnadsklass 2


Bruks:

Lära in appellspåret

– Lära in spår apporterna

– Baklängeskedja brukslydnaden

Bonusmål:

– Uppflyttad till lägre klass


Agility:

Träna in bra grunder på alla hinder

Bestämma kontakfälts beteende och börja träna

Träna in 6 pinnars slaom med 2×2 metoden

Övrigt:

Vidare miljöträning

Vidare hanteringsträning

Vidare allmänlydnadsträning

Besöka fåren några gånger

Genomföra Mentalbeskrivning (ca 12 månader)

Genomföra HD och ED röntgen (ca 18 månader)

Utvärdering:

Till Keep hade jag satt upp väldigt många mål och vi nåde inte riktigt hela vägen fram på alla, men det gör inte så mycket. På något sätt sätter jag hellre lite för höga mål, istället för att sätta för låga mål och då speciellt med en unghund. Det vi inte nåde helt fram med var lydnaden och brukset, detta då bl a hela våren gick åt till att lära känna varandera och komma på hur vi fungerade. Sedan så fastnade jag i söket istället för det tänkta bruksspåret. Vi får se nästa år om vi gör appellen i söket eller i spåret, men den där uppflyttningen får helt enklet följa med till nästa år. I lydnaden så har vi inte kommit igenom alla grundfärdigheter då jag släppte dem mer och mer ju närmare hösten vi kom, istället focuserade vi på baklängeskedjning och tävlingsträning. Sedan kommer vi inte hinna baklängeskedja hela lydnadsklass 2 innan året är slut men det är inte långt kvar tills vi är startklara i 2:an, så det blir förmodligen lydnadsstart igen under den tidiga våren. Under året har vi även hunnit köra betydligt mer av både agility och vallning än vad jag från börja tänkte och tanken är att vi ska försöka sattsa lite mer på det nästa år. Vi håller även tummarna för att Keep också håller sig friskoch undviker oförutsedda skador under året, så vi hinner utvecklas så mycket som möjligt under det kommande året.Leave a Reply