Tävlingsdagen som blev inställd

Idag var det planerat att Keep och jag skulle göra års- men även grendebut. Vi var nämligen anmälda till Freestyle och Heel work to music tävlingen i Bro-Håbo. Keep har dock varit på egna äventyr dagarna innan och när jag åkte och hämtade honom så hade han varit halt hela tiden. Jag kunde inte se något precis då, men det var bara att tänka om och stryka oss från tävlingen, bättre än att riskera något.

Mycket riktigt så kunde jag senare se att han var kraftigt halt direkt efter vila, vi hade dock svårt att lokalisera hältan. Hittade ett litet sår mellan tårna på vänster fram, han pep då jag provböjde på höger fram och han ömade lite över ryggen när jag klämde där på ett speciellt sätt. så han har minst sagt varit ut och slagit runt lite väl hårt. Så nu är det koppelvila i minst en vecka framåt, täcke på under promenaderna och lugn aktivering inomhus som gäller. Ska även kontakta veterinären och se vad dom säger, om de anser att vi ska komma in för anti-inflammatoriskt  och röntgen eller inte. Tänker verkligen inte chansa med en 4 år gammal hund som är tänkt ska fungera som aktiv träningskompis i många år framåt.

Idag verkar han dock lite piggare samt gladare, hoppas verkligen att det bara är något lite men man blir ju superorolig så fort det handlar om ryggen och bogarna. Måla upp väldigt svarta bilder om OCD och spondylos:-(

Men nu hoppas vi på att det är en lite obetydlig sträckning och att han snabb blir bra.

Nu blir det inga pinnlekar på ett tag.

 

 


Leave a Reply