Vittring

Idag efter jobbet har jag tagit tag i inlärningen av vittringsapporteringen, vilket jag har dragit mig lite för. Vittringen tillsammans med elitens och 3:ans fjärrdirrigering är lite av spökmoment för mig, har någon gång intalat mig själv att dom är ovanligt svåra moment att lära in och därför vågar jag inte riktigt ta tag i dem. Dum tanke från början, inte hela världen om det blir fel. Bara göra om och göra rätt, precis som jag alltid har gjort när det blivit tokigt tidigare.

Har provat att lära in vittringen med post-it-lappar vilket har gått bra, men någon stanns kom andra saker i vägen och vi fick ett jättelångt uppehåll i träningen. När jag hade tänkt påbörja träningen igen så ramlade jag av en slump över en “ny” variant av vittringsinlärningen. Specialsöks varianten! Varför har jag inte tänkt på detta tidigare? Det är ju en väl beprövad metod och ger massor av utrymme att testa och fundera för hunden utan att kladda och tugga på pinnarna. Införskaffade glasburkar för flera veckor sedan och idag tyckte jag att det var dax för premiären. 5 pass hann vi med och jag kunde plocka in 2 odoftade pinnar som han fick diskriminera mot tillsamans med “min” pinne.

Mycket rolig och givande träning som jag helt klart ska testa tidigare med nästa hund, men då ska jag börja med att jobba med att kunna urskilja teedofter. Alltid bra att bygga grunder i tricks och struntmoment, men nu får det bli som det blir istället.

Bild tidiagre i våras. Inte alltid lätt att göra som man blir tillsagd;-)

2 Responses to “Vittring”

  1. kan du inte filma det som ni lyckas uppnå med det momentet 🙂 kul att se 😀 kommer ni till hinderfixar dagen på hhu eller träningstävlingen? 😛

  2. Åh, spännande! Kan du inte berätta mer om denna metod? 🙂


Leave a Reply