Agilityhelg

Den här helgen var helt tillägnad agilityns nördiga anda då jag hade anmäla mig till Kumla BKs dublerade klass 1 tävling och Fagersta KK dubblerade hoppklass 1, som avslutning på årets agility och för att jaga sista pinnen till klass 2.

På lördag morgon begav vi oss iväg till Kumla i hundraggarbilen, resan gick bra och jag kom relativt lagom för att kolla in banan och området innan det var dax för banvandringen till första klassen. En mycket trevlig bana och jag är så sjuk jäkla nöjd med loppet vi genomförde, som tyvärr inte blev filmat. Dock blev det tyvärr en förarglig rivning i början av loppet, men vi körde på iallafall. Om vi inte hade fått den där rivningen så hade vi vunnit klassen. Surt! Men ifall man inte träna hoppteknik på länge så får man skylla sig själv helt enkelt.

Inför lopp nummer två så värmde jag upp med lite hoppteknik och det hjälpte rent rivningsmässigt, men om matte inte kan ha tillräkligt mycket is i magen så hjälper inte det. På filmen kan ni se hur Keep missar slalomet pga att jag inte handlar korrekt i slalomet, antingen skulle jag bara ståt rakt upp och ned och ropat på honom och därefter skickat honom in i slalomet, eller så skulle jag hållit i min lilla threadle längre.

Lopp 2 på lördagen

Kvällen spenderades i Örebro för att köra upp till Fagersta på morgonen efter en våffelfrukost. Helt underbart och välbehövligt inför resan, för den tog betydligt längre tid än vad jag hade tänkt när jag planerade denna helg. Men när jag kom upp till gränsen till norrland så kändes det verkligen som rätt beslut, det ända som var tråkigt var att jag inte hade tid att stanna och gå i något av naturreservaten som vi passerade på vägen.

Uppe i Fagersta var förhållandena inte super, trång innomhushall, lågt i tack, mycket ljud och en trött Keep och matte. Så jag gick redan från början in med att detta skulle vara enbart träning för oss och inte bli besviken om miljön skulle bli för svår för Keep. Men det var verkligen inget jag ens skulle behöva ha funderat över, för Keep stördes inte det minsta. Duktig hund.

Första loppet fick vi en förarglig rivning i igen, helt och hållet mitt fel då jag ropar på honom mitt över ett hinder. Man ser helt klart på filmen att det är jag som stör honom, annars lite väl stora svängar enligt mig.

Lopp 1 på söndagen

Andra loppet var så jäkla fint det också, och vi var nollade fram till näst sista hindret som är en böjd lång tunnel som han går in klockrent. Men sedan gör jag ett riktigt dåligt bakombyte som han ser och vänder och kommer ut ur tunneln igen samma väg som han gick in. Surt surt surt men vad kan man göra. Ibland landar man på fel sida snörret och den här helgen var verkligen så, fyra lopp och fem fel i varje. Men jag kan inte vara mindre än nöjd för han går verkligen kanon och jag har sagt det förr och säger det igen, det är verkligen ett sant nöje att köra Keep i agility. Jag vet att nästa år sätter vi sista pinnen upptill hopp 2:an.

Jag vill tacka alla vänner och bekanta som gjorde denna resa så otroligt rolig och givande, jag kommer helt klart göra om en sådan här resa i framtiden.

Keep belönades med två rosetter för sina fina lopp hos Kumla BK.

3 Responses to “Agilityhelg”

 1. […] 25/9 Agility helg […]

 2. Hej,
  fin blogg du har! Vi var på samma kurs nu i helgen (det var jag som hade den något ofokuserade foxterriern Harry.) Måste bara fråga om ditt inlägg från tävlingen i Kumla, foxterriern på bilden ovan – är det någon som du vet vem det är? Det finns ju inte så många foxar så det är alltid kul att komma i kontakt med de som är aktiva.
  Mvh,
  Lizette

 3. Hej!
  Kul att du tycker om bloggen:-) De var kul att träffa er i helgen, Harry är verkligen jättesöt. Nej tyvär inte men jag kollade startlistorna och hunden skulle kunna vara “Goldfighters Greger The Great”, förare Anette Stjernqvist. Jo det är väldigt kul att ha kontakt med alla som tävlar med rasfränder, jag har fortfarande koll på vilka springrar som tävlar i agility sedan tiden med Nova.
  /Sandra


Leave a Reply