Kontaktfält med ram

Var igår och tränade tillsammans med Åsah. Jag hade dagen innan ramlat över ett väldigt intressant blogg inlägg av Veronica Bache angående kontaktfälts beteenden på A-hindret. Hon har tydligen lärt in runing contact på A-hidret genom att använda en PVC-box. Super kul, behövde ju provas. Måste ju vara ett vinnande koncept då jag tränat in lydnads rutan med just en PVC-box. Sagt och gjort tog med mig lydnads boxen och provade, filmade även hela spektaklet. YouTube

Jaha nu har jag påbörjat den tredje varianten av running contacts, fri shejpa, target och box. Tror jag definitivt får ge mig nu och bestämma hur jag ska göra, men som de lutar åt nu kommer jag köra tre olika inlärnings varianter på alla tre kontaktfältshinder. Boxen/ramen på A-hindret, nosduttar på gungan och frishejpa runing på balansen (samt förmodligen lägga på ett säkerhets stop i form av nosduttar även här, nej jag tänker inte köra 2-på-2-av bara för att:-p). Helt klart ska jag sluta tänka så mycket och bara träna, men det är verkligen nyttigt, lärorikt och roligt att köra på flera olika inlärningssätt på de olika hindren.

Efteråt fick Åsahs hundar följa med hem till oss för att vänta på att deras hundvakter för de kommande två dagarna skulle komma hem. Väldigt mysigt att ha en flocka hemma på tre individer, kan säga att de blev tomt när Rusa och Ninja åkte även om de bara hade varit hos oss ett par timmar.

Rusa har en udda ligg stil enligt mig;-)

Åsah och Ninja trände framförgående, de såg riktigt bra ut.

Rusa hittade direkt vår “samling” av tomma toarullar, hon inspirerade senare under kvällen de andra två att följa i hennes exempel och döda toarullar.


Leave a Reply