Plötsligt händer det…

Bara för att jag gnällde förra helgen så gick det riktigt bra nu i lördags på Södertälje BKs agilitytävling. Vi kom dit i god tid och hann värma upp ordentligt samt att matte hann  gå av sig den värsta nervositeten.  Kollade in banan som var helt okej, ingen monster klass 1 bana här inte. Dock var jag lite fundersam över vad jag skulle hitta på i mitten av banan då jag inte hunnit träna ordentligt på att söka hinder efter säcken sedan vi hade problem med detta på Kanonsabotören. Tog beslutet att följa med ordentligt efter säcken istället för att skicka och sticka som jag helst hade velat göra, sedan fick jag hinna de andra bytena om jag kunde. Lite pannkaka blev det av denna plan tyvärr, men nollan lyckades vi hålla ändå. Nu efteråt är jag sugen på att ersätta mina dåligt timade byten med en serpentin. Vi får väl helt enkelt åka och träna någon dag och jämföra tider mellan olika handlings alternativ, för jag är inte helt nöjd med svängarna som blev efter korta tunneln och det var där vi förlorade placeringar. Vi kom 4:a och fick pinne, men de skiljde under en sekund mellan 2:an och oss samt en och en halv sekund mellan ettan och oss. Så hade vi satt svängarna bättre hade vi kunnat varit med i toppen och konkurrerat. Missförstå mig inte nu.  Jag är jättenöjd med min prins i loppet är det ju inte direkt pinnar och placeringar jag jagar efter i agilityn, utan det perfekta loppet. Med Keep så ligger vi så nära varje gång, känslan är rätt, attityden har även den kommit och han går som en skollad råtta runt banan, så snar snart kommer det också.

Men men i lördags firade vi som vinnare och Keep fick ett besök hos Agdalas får som belöning, vilket var högt uppskattat. Älskade Keep gick hur fint som helst i vallhagen också, mattes guldhund kan han. Idag har vi mest tagit det lugnt och jobbat med massage och friskvård. Vi har hunnit med ett massage pass, ett cavalettipass, middagen serverad på balans plattan och under kvällspromenaden fick han bära klövje väskan i omgångar, får se om vi tar lite mys massage precis innan vi går och lägger oss oxå. Min filosofi är just nu att om man behandlas som en världsmästare så presterar man som en, verkar ju i allafall fugera för tillfället. Eller så var det vårat nya kampkoppel som gjorde susen, här är man inte skrockfull inte då;-)

Snälla Kickan filmade oss i det vackra vädret som rådde i lördags, soligt och fint NOT! Här är i alla fall pinne loppet. YouTube

Äntligen har tempot kommit och det till och med syns på bild;-) Foto av Maja

 

3 Responses to “Plötsligt händer det…”

  1. Det är så himla snyggt att titta på er! Ser hur najs ut som helst 😀

  2. HEJA!! GRATTIS!! va kul!!!

  3. Grattis!!


Leave a Reply