Archive for the ‘Foto’ Category

Topplistorna 2015

Tuesday, March 22nd, 2016

PhaléneSällskapets årsmöte har gått av stapeln och Easy placerade sig högt på flera av topplistorna även i år. Häromdagen var jag och hämtade ut de fina pokalerna. 

Noble Nadirs Tarzan “Easy”

1:a Årets hoppklass 1 Phaléne Agility

1:a Årets Fortsättningklass Phaléne Rallylydnad

2:a Årets Nybörjarklass Phaléne Rallylydnad

2:a Årets Viltspårs Phaléne

Jag vill verkligen tacka PhaléneSällskapet för den fina uppvaktningen. Det är verkligen jätteroligt att tillhöra en rasklubb som uppmuntrar sina medlemmar att vara aktiva med sina hundar.

10 veckors bilder

Sunday, March 20th, 2016

Nytillskott

Saturday, March 12th, 2016

Det var ett tag sedan hemsidan uppdaterades och mycket har hänt, både bra och dåliga saker.

Min älskade Keep har lämnat oss på tok för tidig pga plötslig sjukdom. Efter en kort och hård kamp så gav kroppen upp och jag fick fatta ett otroligt tungt beslut <3

Jag har bytt jobb sedan jag skrev här senast.

Sedan har det precis idag flyttat in en ny liten filur i hemmet:-)

Wixit kan man läsa om på hans sida och tanken är att bloggen ska följa hans uppväxt och utveckling.Foto: Kennel Nordic Paws

För alltid i mina minnen

Thursday, December 12th, 2013

Idag försvann en av mina viktigaste följeslagare från min sida, detta då min älskade Nova fick somna in i mina föräldrars knän.

Hur jag än försöker formulera mig så kan jag inte skriva om sista tiden med henne. För jag kommer inte minnas henne som gammal, jag kommer minnas henne som den hysteriska valpen som inte blev vuxen fören vid tio års ålder. Jag kommer minnas henne med ett leende på läpparna när jag går i skogen, är vid sjön eller ställer mig på träningsplanen. Till och med när jag ser en hare fly i fjärran kommer jag stanna upp och le vid tanken på alla gånger Nova försvunnit efter. Alla ställen i Hölö kommer vara fyllda med minnen av henne och hennes galna påhitt samt otroliga personlighet. För om det fanns mycket av något i den hunden så var det personlighet.

Tårarna rinner ned för kinderna då jag tänker på att jag aldrig kommer få se henne igen. Jag tänker på hur mycket hon har betytt för mig både som person och som hundtränare, för jag skulle helt klart inte varit samma person utan henne. Min älskade galna spaniel som gjorde allt för en godis och en tennisboll, min trogna följeslagare genom vått och torrt. Vi har upplevt så mycket tillsammans, men det fanns så mycket mer jag vill dela med dig. Jag kommer föralltid att sakna dig.

R.I.P.

Morkullans Höstsonat

1999-11-13 2013-12-12

Min läromästare, min träningskompis,  min bästa vän!

Livet kommer aldrig bli detsamma utan dig <3

Nedprioriterad

Thursday, May 23rd, 2013

Snart ett helt år sedan jag postade något här och det är verkligen inte för att det inte händer något som jag inte postar. Det är väl snarare så att det händer lite för mycket i riktiga livet för att jag ska hinna med och ha ett “liv” på internet.

I mångt och mycket beror denna bloggtorka på att jag jobbar för mycket. Har fått dra ned på studierna och börjat jobba på Ica, detta har tagit mer tid och kraft än vad jag har velat och efter julen blev det ännu värre. Min förhoppning är att det ska vända väldigt snart.

Men det är inte bara jobb i livet för tillfället men det är inte bara roligheter. Keep har under hela vintern varit okej i sina ben för att i februari ta en sväng för det värre. Efter lång utredning och en vända till Strömholm för undersökning och titthålsoperation så har vi upptäckt att han har en skadad sena i bogen och trasigt brosk i själva bogleden. Super trist och inget som veterinären kan göra något åt. Vi hoppas och håller tummarna för att han ska svara på friskvården och kunna återgå till ett normalt liv, hur hårt vi kommer köra får vi se. Men han måste kunna hålla för ett aktivare liv för hans egen skull.

Men inte bara tråkigheter har hänt heller, utan en hel del roliga saker också. Till exempel har jag gått och startat företag, med fokus på hundträning och planen är att jag ska börja hålla en hel del kurser. En annan rolig sak som har hänt är att jag har gått och blivit med valp. Lite oplanerat och spontant men ändå inget främmande då jag varit på jakt efter en till hund i ett halvår och funderat på det i ca 3. Det känns verkligen super och jag har stora förhoppningar på den lilla. Med förhoppning om att jag har tid att skriva här snart igen så tänkte jag inte skriva mer om valpen, utan det får bli en annan dag.

Välkommen till flocken!

Noble Nadirs Tarzan

“Easy”

Stilstudie på Keep av Camilla

Sunday, July 1st, 2012

Camilla lånade min kamera och fotade Keep medan jag tränade, blev en hel del bra bilder så jag lägger dem i ett eget album.

Trött och nöjd Keep<3

Vallningsbilder

Sunday, July 1st, 2012

Har varit tyst i bloggen ett tag nu, skyller detta på arbetet. Har jobbat betydligt mycket mer än vad det var tänkt från början men förhoppningsvis så ska det börja lugna ned sig lite eller i allafall bli mer regelbundna tider.

Förutom arbete har vi hunnit ed massor av roliga saker, nu senast var Keep och jag tillsammans med Camilla och Kes för vallningskurs i 3 dagar för mycket duktiga Canis instruktören Anna Larsson. Camilla och jag huserade hemma hos mina föräldrar då kursen hölls i närheten av den, riktigt mysigt att vara i barndomshemmet.

Kursen var kanon och jag lyckades plocka fram kameran dag 2 och 3 för lite fotografering. En hel del bilder blev det och jag har nu i alla fall hunnit redigera bilderna från dag 2.

Tävling vs Tävling

Saturday, April 21st, 2012

Skrivet 29 april

Fick idag erfara hur hårt det egentligen är att jobba. På kvällen när jag gick och la mig var planen att jag skulle gå upp och åka till Vallentuna för att göra årsdebut på morgonen och då i rallylydnad. Men när jag vaknar på morgonen så strejkar hela kroppen, den vill verkligen inte gå upp hur mycket jag än försöker. Kanske inte så konstigt då man jobbat över tio timmar per dag, 6 dagar i rad, kan man ju tänka sig såhär i efterhand. Dock var jag grymt besviken på mig själv när detta inträffade och jag kände mig verkligen sämre än sämst och lyckades efter två timmars extra sömn dra mig ur sängen för att försöka väcka kroppen genom att ta en dusch.

Mitt i all min bitterhet så inser jag att jag hade dubbelanmält mig just denna dag och att vi även var anmälda till en agilitystart. Så samtidigt som jag i lugn och ro äter frukost så letar jag reda på PM:et och inser att jag gått och väl hinner ta mig till Nacka innan min klass drar igång. Så tar allt i den takt som kroppen tycker är okej och packar in oss i bilen för att påbörja den korta resan söderut.

Väl där träffade vi på massor av vänner och bekanta som man inte träffat på flera månader. Jag blev alldeles lycklig av att få träffa alla dessa underbara människor och bara det gjorde resan värd. Efter allt mingel var det dax för bangång och uppvärmning. Tog det väldigt lugnt och jobbade verkligen igenom Keep för att kolla så att hältan inte skulle komma tillbaka, vilket den inte gjorde, så det var bara att ställa sig på startlinjen och njuta av ögonblicket. Tyvärr blev det ingen film på loppet  men bjuder på banritningen istället.

Hoppklass 1

Älskade hund, efter 2 veckors total vila går han in och kör som om han var född till detta. 0 fel och en 6:e placering, vilket i detta startfält räckte till pinne och då även uppflyttning.

Ibland är visa saker bara menade och tydligen var det menat att vi just den dagen skulle tävla agility. Bäst av allt är dock att jag inte sett något av hältan efteråt. Det spelar ingen roll hur många pinnar, priser och placeringar vi tar, mina hundars hälsa är det absolut viktigaste för mig

Avslappning

Monday, April 16th, 2012

Är hundens vila verkligen vila?

Sunday, April 15th, 2012

Nu när Keep har haft koppelvila en vecka för att kunna granska den mystiska hältan som han hade förra helgen, så har jag tänkt lite på begreppet vila. I agility och andra fysiskt krävande grenar så brukar det vara rekommenderat att ge hundarna några veckors vila under lågsäsongen, vilket även mina hundar brukar få. Under denna tid brukar jag ha dem lösa så de får springa av sig, samt leka med andra hundar och leksaker precis som under tävlingssäsongen. Jag skulle kunna sammanfatta det så att under lågsäsongsvilan så får hunden röra sig precis som under tävlingssäsongen bortsett ifrån de hårdaste träningspassen och tävlingarna.

Min fundering är dock om det inte är bättre för hundens kropp att få en kort period med total återhämtning. En planerad koppelvila på ca en vecka. Detta för att kroppens ska få en chans att helt läka ut små skavanker och pytte skador, samt därefter långsamt sätta igång hunden igen och påbörja uppbyggnaden inför nästa säsong.

Kanske inte jätte viktigt för en yngre hund, men desto viktigare för en äldre skulle jag kunna tänka mig. Är det någon annan som brukar tänka på detta och ge hunden planerade koppelvilor? Jag har aldrig tidigare gjort det, men till nästa lågsäsong ska jag försöka lägga in det för Keep är ju inte direkt den som brukar ta det lugnt av sig själv när han har möjlighet att springa lös. Min förhoppning med inplanerad koppelvila i slutänden kommer betyda färre ofrivilliga vilor och att hunden i längden kommer bli mer frisk och hel.

Som sagt kanske helt självklara tankar, men jag har aldrig hört någon prata om detta så man kanske ska lysa lite extra på detta.

Ganska vanlig syn på våra promenader.