Cirkelträning

Det svåraste med att träna flera olika grenar tycker jag är att bara fokusera på att träna  en eller max två grenar i taget, försöker man träna fler grenar seriöst samtidigt så blir det oftast bara pannkaka av allt. Nu under vintern hade jag tänkt fokusera på lydnaden och söket, men efter kursen i Fjugesta så har jag tränat mer agility än både sök och lydnad tillsammans. Speciellt så har vi tränat på cirkelarbete och jag måste erkänna att jag tycker Keep går betydligt bättre på höger sida än vad han går på vänster sida, detta får hjärnkontoret att rulla igång.

Varför kan det vara så? Höger sidan började vi ju på under kursen och därefter bara tränat med mycket belöning för att få min höger sida till en värdefull plats i Keeps ögon. Medan vänster sida är ju fot sidan och jag tycker den borde ha högt värde sedan innan, men uppenbarliggen inte. Så vad har jag gjort för fel? Har jag ställt för höga krav på honom i fotgåendet? Kan det bero på att jag har leksaken i höger fika och godiset på vänster sida, leksaken är ju betydligt bättre tycker Keep och då kommer den bra belöningen alltid på höger sida?

Resultatet talar i allafall sitt tydliga språk och det finns inga genvägar för att fixa detta, tillbaka i träningen och bygga värde, värde och värde för vänster sidan. Ska jobba mycket med cirkelarbetet tills vi kommit till bukt med detta, för jag tror detta kommer ge tillbaka massor i fotgåendet då cirkelarbetet skall vara det roligaste hunden vet enligt en viss agilityguru;-) Men en hund som har roligt strålar på ett väldigt speciellt sätt och det är så jag vill ha mina hundar i fria följet, samt att jag tror beteendet blir mindre känsligt för utsläckning när beteendet nästan är självbelönande.

Annars så tror jag att vi kommer fokusera mest på agilityn och lydnaden så länge vädret tillåter, får köra sök lite på sidan av så länge.

3 Responses to “Cirkelträning”

  1. Hejsan.

    Kul att läsa va du sysslar med o att andra kommer emot liknande problem som man själv har. ;o)

    Undrar om du/din sambo ännu är villig att lite hjälpa mig att komma igång med hur jag ska få installerade wp.org att nu bli sån som ni har, det “typiska för wp”..?

    //H

  2. Men åh, TACK! Vad glad jag blir! Det är alltid roligt att få beröm för det man skriver! 🙂

  3. Jag fortsatte med 2×2, men förenklade fyrapinnarssteget mer än hon visar i videon, så det blev typ alléslalom några gånger. Men vred mycket snabbt tillbaka det så hon fick börja svänga, och det verkar som att det fick poletten att trilla ned 😀 (Plus regelbunden träning, inte bara en gång varannan månad, hehe)


Leave a Reply