Om barnaga på TV

Sitter och tittar på ett program om barnuppfostran och blir så förvånad när man hör att det enligt engelskmänn är okej att slå en 11 månaders bäbis. Jag är chockad! Till och med forskningen säger att detta INTE är inlärning, barnet förstår ju inte varför den blir straffad. Snacka om misshandeln,

Ibland inser man hur bra man har det, älskar verkligen mina föräldrar lite extra idag som uppfostrat lilla överrörliga mig utan aga. Ibland inser man att ens val i livet styrs delvis av våra tidigare upplevelser, jag hade förmodligen aldrig sökt mig till klickerträningen så som jag gjort om jag inte blivit uppfostrad som jag blev. För den känslan i magen man hade när man fortfarande tränade Nova efter hårdare metoder var verkligen inte trevlig och det kändes så fel att använda de metoderna.

Våld föder våld och där orden tar slut tar nävarna vid. Ta hand om varandra där ute och krama lite extra på de du älskar.

2 Responses to “Om barnaga på TV”

  1. Jag måste ha sett samma program idag!! Helt otroligt hur man kan slå bebisar!! Eller barn öht för den delen. Annars tänkte jag på att programmet lika gärna kunde ha handlat om hundar 😉 Samma tugg omkring att en bestraffning är inte våld, det sker ju under kontrollerade former osv osv…

  2. Bra skrivet! Såg också dokumentären och var alldeles chockad efteråt. Fick verkligen en otäck klump i magen när jag satt där framför tv:n. Tänk att vi klickertränare behandlar våra hundar bättre än vissa behandlar sina barn!

    Tänkte på det du skrev: “Våld föder våld”. Det blev väldigt tydligt när man tittade och lyssnade på den där engelska läraren. “Jag blev agad som liten, men jag är inte våldsam för det” sa han, samtidigt som det verkligen lyste ur ögonen på honom när han pratade om att återinföra käppen som bestraffningsmetod i skolan. Läskigt!


Leave a Reply