Nytt decennium

Nu har det nya året börjat lagt sig, den årliga bakfylledagen är över (nyårsdagen) även om jag nu inte var bakfull, har ordentligt bakfull en nyårsdag och aldrig igen. Vilket jag hittills inte heller har varit. Nyårsafton tillbringades först hemma med middag för två och sedan, bagav vi oss alla tre bort till några kompisar där vi årligen firar nyår, Keepis var nog mer eller mindre festens mittpunkt i början. Vid tolv slaget satt jag och Keep inne och lyssnade på musik och tränade lite, han brydde sig knappt över att det smällde utanför. När klockan var över 2 så började Keep bli trött och alla andra ganska fulla, då var det dax för mig och Keep att gå hem och sova. Jag var knappt påverkad då jag hade tagit det lugnt med spriten för Keeps skull, så vi tog en lugn och skön promenad hem med husse stannade kvar några timmar till och festade vidare. Ibland förstår jag verkligen hur det är att ha barn även fast man bara har en hund. Fler som förstår vad jag menar?

Med det nya årets intågan så har jag även fått tillbaka min träningslust, Keep och jag har passat på att träna lite lydnad när vi får chansen. Min plan var förut att jag skulle starta 2:an med honom i slutet på februari, men innan jul var all träningslust borta och Keep känndes så oklar för 2:an. Så min plan blev istället att vänta och starta honom på nästa tävling som jag tyckte känndes bra, vilket skulle ha varit i maj. Men nu efter jul så har vi testat lite och de moment som känns minst färdiga är apporteringen, rutan och platsliggningen, men då känns ändå inte heller allt för långt bort. Så det kanske blir en lydnads start i februari. Innan det så lär det nog blir agility start för Nova, planen är att ju vi ska starta på husdjursmässan imorgon om allt vill sig. Måste ringa och kolla med Ida om hon fått någon information eller startnummer, för det har minsan inte jag fått.

3 Responses to “Nytt decennium”

  1. gott nytt år! hur gick det på tävlingen?

  2. Hoppas tävlingen gick bra idag. Oja jag känner så väl igen mig med hundar och barnen. I år fick hundarna stanna hemma med sonen och en kompis och vi kunde festa loss.
    God fortsättning till er alla!
    Kram
    Tina

  3. Hm, jag har ju också planerat starta i februari (antar att det är Apollos?), så i så fall kan vi ju åka ihop. 😀 Vet inte om jag hinner få till det dock om det fortsätter vara så kallt – man kan ju inte träna utomhus!


Leave a Reply