Snösök

Idag hade jag, Tina, Sandra och Tero bestämt att vi skulle träna sök i Älta, men i morrse när jag vaknade och snön yrde utanför fönstret så blev jag faktiskt lite skeptisk. Mest till att lyckas ta sig ut till Älta kommunalt i detta väder, men jag är inte den som är den, går upp och kollar in sl.se för att se om det är några störningar i busstraffiken. Till min förvåning så fanns det inte en ända störning i hela stockholms busstrafik, så det var vara att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Igår hade jag lyckats rota fram Jonas termobyxor, då jag ine hittade min, de var ca 4 nummer för stora men då passade jag på att dra på mig ytterliggare ett par byxor under. Det var verkligen lager på lager som gällde och såhär i efterhand kan jag nog konstatera att jag hade varit redo för en polarexpidition.

Väl fram så kunde man lätt kostatera att det var mer snö i Älta än hemma och snön var ända upp till knäna,om inte mer. Myssigt med riktig vinter, håller verkligen tummarna för en vit jul. Med tanke på snödjuper och att de flesta ville köra system så la vi vår sökruta på en äng och trampade tillsamans upp en mittstig i snön rakt över ängen. Keep och jag började. Jag valde att fortsätta köra på korta men raka skick mellan figuranterna och det såg verkligen jättebra ut, nästa pass skall jag prova att öka avståndet mellan figgarna. Dock skall jag inte öka avståndet under hela passet utan jag skall prova att börja kort, sedan låta figgarna gå ut 10-15 meter och sedan avsluta med några skick där figgarna rör sig in mot mittstigen igen. Detta för att börja där vi slutade idag, sedan tänja avståndet och avsluta med några lättare skicka som belöning för att han gjort de längre skicken.

Sedan körde vi Bacardi som kämpade på väldigt bra i snön, tyckte dock han såg mer ut som en delfin som kom hoppandes i snön än en tollare. Därefter körde vi Freddie och han skulle ha dolda figgar så det var bara att gå och lägga sig i snön så var man dold. Dock passade Freddie på att mula mig vid första skicket, men det får man räkna med då man ligger på rygg och en glad labbe kommer farandes och stannar precis bredvid än, då blir man begravd i snön. Vi avslutade med Allegro som verkligen körde på så fint hel passet, kändes som om han fick massa extra energi av snön och han orkade ploga på riktigt många skick i snön.

Keep fick sitta uppbunden med vi körde de andras hundar och trots att jag hade tagit med både täcke och filt till honom, så frös han när vi var klara. Behöver verkligen köpa en overall till honom om vi skall köra sök i snö igen och det är ju klart vi ska. Har kolla upp några fleeceoveraller sedan vi kom hem och har hittat en ganska billig, den önskar sig Keep i julklapp. Men vi får se vad tomten säger. Keep kanske inte har varit tillräkligt snäll i år, vi får helt enkelt se på julafton. Den ända fördelen med hela den här klädboomen till hundar är att det kommit bra fleeceoveraller att köpa, har tänkt sy ett eget i flera år men aldrig haft tillräkligt med motivation. Bra att ha under täcket när de ska ligga stilla mycket, eller för att hålla musklerna i benen varma mellan agilitylopp under vintern.

Sökpasset avslutades med en fika på bryggan vid Hellasgården, snälla Tina bjöd mig på kaffe då jag fortfarnade inte har lärt mig att ta med fika när vi ska träna sök. Något jag skall försöka bli bättre på till nästa år. Tack så jättemycket gänget för en helt undebar dag i snön, ni är verkligen guld värda. Tero tog några bilder under träningen som finns för beskådning här.

Myssigt att få krypa ned under filten och sova lite efter en dag i snön.

One Response to “Snösök”

  1. å, vad kul att hitta er blogg! Den måste jag sätta upp på min blogglista! kul med sök.. vazy har tyvärr väldigt dåligt i benen nu.. så det blir nog inget sök för henne… kanske får börja med aila istället.. fast jag är lite nyfiken på rapport också…


Leave a Reply