Shejping i soffan

De senaste dagaran har det inte blivit speciellt mycket träning, lydnaden och söket har fått stå tillbaka för skolan. Jag har oftast väldigt svårt att koncentrera mig på flera saker om jag går in för något väldigt mycket och just nu är jag helt inne i pluggandet. Keep tycker jag är ganska tråkig och man märker hur van han är att träna flera gånger om dagen. Lite träning blir det då vi brukar ha minst ett shejping pass på kvällen, min lilla prins som var så seg shejpad för mindre än ett år sedan bjuder massor av fina beteenden nu. För tillfället håller vi på med att få spela död under stimuluskontroll, vilket går riktigt bra.

Dock tycker inte Keep att denna träning är nog och bjuder väldigt roliga saker när man sitter i soffan. Bakrunden till detta är att oftast när man sitter i soffan så brukar han klia sig på frambenet med hjälp av bakbenet. Detta är ett beteende jag skulle vilja fånga och få kommando på, kanske inte kliandet utan att lyfta upp ett bakben. Så detta har jag klickat för så ofta jag sett det. Igår trillade poletten ned hos Keep, så han stod och lyfte sitt höger bakben stup i kvarten och självklart var man inte sen på att belöna nästan alla försök. Han hade även ganska bra flytt på det så i slutändan tittade jag mer på honom än på den filmen som jag hade tänkt titta på.

Så istället för att ha lärt honom att ta det lugnt när man sitter i soffan och tittar på TV, så har han lärt sig att det är då man skall bjuda massa olika beteenden. Än är det inte slut heller har flera andra saker jag jobbar på att fånga ex buga och lägga tassen över nosen. Så när vi väl är klara med det så kommer man nog aldrig få en lugn stnd framför TV:n, men det är nog lika bra det den snor ju ändå bara en massa tid från viktigare saker man kan göra. Som att träna hund till exempel.

One Response to “Shejping i soffan”

  1. Haha, de är roliga de. Sätter jag mig på golvet börjar Yoda erbjuda allt möjligt, för jag brukar sitta där när vi shejpar.. Såg att Fanny har en helgkurs i shejping i vår som jag är sjukt sugen att åka på förresten. 🙂


Leave a Reply