Koppeldragande och nosgrimmor

Med tanke på att jag har ordinerat koppelpromenader till Keep närmsta dagarna så känner jag mig väldigt nöjd med att äga en gentle leader. Med tanke på den extra vikten han lägger på bakbenen när han drar, så skulle det vara förödande att gå promenader med en understimulerad Keep utan den. Under senaste månaden har jag fått flera nya infalls vinklar på koppelgående och nosgrimmor. Läste idag atikeln i senaste hundsport som heter “Kan hunden “strya sig” till ett dagligt rus?”, väldigt tänktvärd läsning och det skulle vara intressant om någon kunde göra en riktigt vetenskaplig studie i det. Jag tror verkligen att det ligger något i det som står i artikeln, men som naturvetare så finns det inga givna saningar och det är de vetenskapliga bevisen som bestämmer vad som är korrekt eller felaktigt.

Håller även på i skrivande stund att försöka få fram en vetenskaplig artikeln om nosgrimmors påverkan på hunden, läste den under en av distanskurserna på linköpings universtitet och den hör ihop med en sak som jag fick höra om nosgrimmor nyligen. Hittar den tyvär inte bland mina kurspapper, så har kontaktat kursledare i en förhoppning att han har kvar den, om det är någon annan som läst dessa kurser och vet vliken artikel det är och har kvar den får gärna kontakta mig. Om jag skulle lyckas med att få tag i den så hade jag tänkt skriva ett längre inlägg/en artikel om nosgrimmor.

2 Responses to “Koppeldragande och nosgrimmor”

  1. Tack *2 🙂

    Härligt att Keep mår bra!

    Undra om jag inte har den artikeln någonstans… Hmmm… om du inte hittar den kan du kanske påminna mig att leta.

  2. Skönt att det är bättre! Vad handlade artikeln i hundsport om(har inte den..)? Också nyfiken på att höra om nosgrimmors påverkan på hundarna.


Leave a Reply