Gott och blandat

Det märks att det börjar bli vinter när man tränar fler pass inne istället för ute. Har kommit igång och shejpa med Keep och det roliga är att han under ett års träning verkligen har tänt till och bjuder beteenden hej vilt när det är shejping dax. Vi har äntligen fått stimuliskontroll på snurra och hakan i baken, sedan har vi shejpat fram ett “zebra” eller att stå påbakbenen som det heter. Sedan har vi börjat jobba med slide stopet och för att bara tränat två dagar så är jag helt nöjd med framgången med grundfärdigheterna där. Han kan backa upp för en trappa samt backa upp på en stol med bakbenen, måste dock snart ta en paus då han garanterat börjar få träningsvärk av allt backande.

I lydnaden så kör vi på i ett väldigt lågt tempo och det blir mesta apportering samt fjärren, däremot så har vi fått ett bakslag i fjärren. Han har börjat lägga ned huvudet när han lägger sig ned, men då flyttar han på rumpan då han ska ligga korrekt med bakbenen i paltsliggningen. Så det är bara att gå tillbaka och jobba om den grundfärdigheten.

Även i söker har jag bestämt mig för att gå tillbaka, är trött på att han istället för att gå raka vägen mellan figuranterna gör ett bakåt slag i rutan. Först hade jag tänkt ropa på honom vid varje figge och mer skicka honom. Men jag vill inte vara med och styra, i söket skall han jobba självständigt så det blir nog till att gå tillbaka och köra om grunden där med. Jaja så går det när man slarvar i början.

2 Responses to “Gott och blandat”

  1. Hej hej, var ett bra tag sen. grattis till keeps röntgenresultat. skönt! Tänkte bara signa in och säga att min hemsida är vaken igen, du måste ju titta på lilla valpen!
    ha det bra /Matildasvanteochess

  2. Camilla med Kiwi

    Halloj! Vad intressant att du skriver att du fått ett bakslag i fjärren för det händer att Kiwi blandar ihop saker om jag lärt henne något nytt och kanske tragglat det ganska mycket en tid. Helt plötsligt har man ett “problem” man inte trodde man hade 😉

    Annars går Kiwi riktigt fint för tillfället. Det har blivit mycket fokus på lydnadsträning och så lite agility. Vallning blir det senare i veckan – första gången sedan jag “föll” för nu är foten så gott som frisk. Det ska bli såå kul!!
    Ha det så bra!


Leave a Reply