Egenproduktion

Nu ska jag äntligen redovisa resultatet från ett projekt som jag haft liggande i över 1 års tid. Min första prototyp är nu klar och jag är mer än nöjd. Jag har lyckats få fram ett lätt och flexibelt träningshinder till agility. Skall även föröka arbeta fram en prototyp av godkänd tävlingsvariant också, men det tillsammans med enskilda bomhållare på varje hinder kommer få bli ett framtida projekt. Jag presentera här hindret och dess uppbyggnad.

Hindret är byggt av tjocka plaströr, vilket gör det lätt men ändå tåligt. Lätt att plocka ihop och förvara då det tar väldigt lite plats ihopplockad. Väger väldigt lite, vilket gör den perfekt att frakta även om man inte har bil.

Hindret består av två självständiga hinderstöd. Fasta bomhållare i plast som mäter i inch, tolv steg från 4 till 26 inch (uppmärkt). Hoppbommen är 140 cm långt och hinderstöddets höjd är 1 m.

 

Under perioden jag var fritidsforskare och timvikarie nere i Vagnhärad så passade jag även på att producera lite olika modeller av Keeps favoritleksak som nu mer inte säljs i Sverige. Lyckades få fram hela fem olika modeller av den, jag kallar dem cirkeltrasa pga risk för patent.

Leksaken passar all form av träning samt erbjuder alltid både dig och hunden ett perfekt grepp om den. Modellerna med bollar går utmärkt att kasta pga av vikten i bollarna, jag har själv inga problem att kasta dem över 10 m. De utan boll lämpar sig väldigt bra för träning då du behöver gömma undan leksaken samtidigt som du vill har den nära tillhands, du kan t.ex. knögla ihop den i handen eller vika in den i armhållan utan att den syns allt för mycket.

A: Cirkeltrasa med fluff samt lös stor boll. B: Korthårig cirkeltrasa med lös liten boll. C: Cirkeltrasa med fluff  med fast helgjuten boll (går även att göras korthårig). D: Korthårig cirkeltrasa (går även att göras i fluff). E: Cirkeltrasa med monsterludd.

Jag har även framställt en prototyp av draglina för barmarksdrag som uppfyller tävlingsreglerna och inte är längre än 2,5 m. Min lina ligger på lite över 1,5 m, vilket är ganska lagom och metern närmast hunden är av stum lina samt gummiexpander närmast dig. Har tyvärr inga bilder på detta då båda linorna är utlånade för testkörning.

 

Detta blogginlägg är dock ingen annonsering över dessa produkter för försäljning utan mer en marknadsundersökning. Saknar du någon av dessa produkter i svensk handel och skulle kunna tänka dig att köpa någon av dessa, skriv då en kommentar och lämna mejl samt vilken produkt du skulle önska fanns att tillgå samt vad du skulle kunna tänka dig att betala för den. Skulle även vara roligt bonus för mig om du även skrev ned antalet varor av varje produkt du skulle kunna tänka dig inhandla.

Är intresset tillräkligt stort så kommer jag arbeta för att starta eget företag och bedriva försäljning på detta och lite till, så jag hoppas något i alla fall tilltalade  just dig.

 

8 Responses to “Egenproduktion”

 1. jag skulle vilja ha både hinder och cirkel trasa med boll (hur många som helst då de går sönder efter ett tag)
  Skulle kunna tänka mig att betala ca 50-60 kr för en sån 😛

 2. den där rosa skulle jag oxå kunna tänka mig 😉

 3. Jag tycker träningshindren i plast är jätteintressanta! Svårt säga vad jag skulle kunna tänka mig att betals. Kanske femhundra? Men skulle garanterat köpa många fler om de kostade runt tvåhundra.

 4. Alva och Bilbo

  Wow, blev imponerad av hindret, har faktiskt saknat agility hinder som man inte måste trycka ner i marken (som de från rusta) så det skulle jag gärna vilja ha:) Sen verkar leksakerna också jättebra!

 5. gillar hindret =) ett sånt/ett par sånna och ett enkelt slalom (typ det rusta säljer, pinnar man kan trycka ner i marken) vore perfekt för mig & kesslan =)

 6. Ja, ett billigt rustaslalom eftersom rusta inte längre säljer… Typ 400 kr, max?

  Jag är intresserad av draglinan! Typ 200?

  Ska lägga din blogg på bevakning så jag får veta om det kommer ut nåt ;D

 7. Vilka fina grejor!

  Leksak av den typen skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa ett gäng, kanske 1 först för att prova och fler om jag är nöjd (2-4 st.), speciellt den med boll då det går att använda den på flera sätt. Jag skulle nog inte vilja ge mer än en hundralapp, men eftersom min inte förbrukar leksaker på lika hög frekvens som vissa andra hundar kan jag ge mer för en väldigt bra leksak.

  Jag köpte just två st hopphinder från MyOne, de här: http://www.myone.se/product/4817-agility-hoppset-hojd.aspx
  149kr st. Ditt ser mycket stadigare ut och skönt att slippa sticka ner i marken men jag funderar på om det från MyOne kanske är lättare att bära med sig.
  Men om det är lätt att bära med sig skulle jag gärna köpa hinder av din typ, 2-5 st. Skulle ge 100-350 kr för ett tror jag.

  Draglina är jag också mycket instresserad av. jag springer med sheltien och siktar på linlöpning/cani-cross och har inte hittat en lina av den typ jag vill ha, 1,5-2,5 m, inga metalldelar, expander i ena änden och stum i andra änden. Jag skulle också kunna ge ca 200 kr för en sådan.

 8. draglinan är toppen sandra!!! har du något tipps på bra bälten med krok som är godkänd i tävling?


Leave a Reply