Tjockis Keep samt höst inköp

Haha,  ja det är sant Keep har blivit en liten knubbis, kanske inte enligt andra men i förhållande till honom själv. När vi var på friskvårds undersökningen för ett par veckor sedan så fick jag en kommentar om att han skulle behöva öka lite i vikt, detta är inte direkt en nyhet för mig men det är svårt att få en hund som inte äter att lägga på sig. Dock har maten fungerat  bra under en längre tid nu så det var värt ett försök att öka mängden mat. Sagt och gjort så har jag ökat hans foder intag med ca 50% under ca två veckors tid och det har fungerat väldigt bra fram tills nu, så det är dax att gå tillbaka till den ursprungliga  foder mängden. Dock känner jag mig inte som en dålig matte för att jag drar ned på fodret igen för när jag var och handlade på en zoobutik idag (vi vunnit ett presentkort som behövde utnyttjas) så passade jag på att väga honom. Han vägde hela 22 kg! Senast jag vägde honom vid fysioundersökningen så vägde han 19 kg, det är 3 kg på två veckor. Helt otroligt! Inte är han tjock heller utan han har bara lagt på sig mera muskler, han fick ju neddrag för dåligt muskelatur på vissa ställen på kroppen men nu han har breddat på sig muskelmässigt över hela kroppen. Mattes lilla bodybuilder <3 Jag har även märkt en skillnad i träningen då han är betydligt uthålligare sedan han musklade på sig, inte minst i vallningen där han känns som en liten evighetsmaskin. Helt otroligt vad lite mat kan göra.

En annan sak som jag gjorde i zoobutik var att använda mitt presentkort och jag köpte några riktigt bra saker som jag tänkte tipsa folk om för jag är så jäkla nöjd med dem. Jag köpte en reflexväst till Keep, en blinkande lamp och en pannlampa. Varje år köper jag nya blinkhalsband, lampor och reflexer till hundarna och varje år blir jag lika besviken på produkterna. Men i år har jag verkligen hittat något som fungerar, hittills, pannlampan och reflexvästen fungerar super på oupplysta stigar ifall man bor långt ut på vischan eller om man har lust att gå lite för sig själv. Lampan fungerar super om man går på elljusspår eller liknande. Som sagt är jag super nöjd med detta och jag hoppas att jag kommer vara lika nöjd när kölden kommer och det verkliga testet kommer. Men om man som jag tycker om promenader i mörktet så man gör klok i att investera i nedanstående produkter.

Hurtta lifeguard reflexväst, lampa och pannlampa från XL sports – höstens bästa inköp.

Vet inte om de syns, men han har verkligen breddat på sig och är bred som en ladgårdsdörr över ryggen enligt matte;-)

One Response to “Tjockis Keep samt höst inköp”

  1. […] 30/9 Tjockis Keep samt höst inköp […]


Leave a Reply