Omvänd dag

Ja idag skulle man minst sagt kunna säga att det var omvända dagen på tävlingsbanan. Poängen slutade på 63 men då vi bara fick 22 på hämt momentet så räckte det inte till ett ett godkänt resultat idag (behövs 25 poäng). Idag var förberedningen perfekt, men dock så gick jag på honom med rösten i hämtet vilket gjorde att hämtet blev mer eller mindre katastrof. De var verkligen på håret att domaren bröt oss och att jag fick av, men precis då gick det upp ett ljus för Keep och han äntligen la sig ned. Idag blev rundningen av stolpen riktigt fin, men fösningen blev lite vinglig. Drivningen var dock bra men fålla in var jobbig. De var inte riktigt samma fålla idag och vi fick verkligen kämpa för att få in dem, dock fick vi göra om en gång då ett får gick utanför på första försöket. Fålla ut var lika snygg som igår, så det var jag nöjd med.

Men trotts ett icke godkänt resultat så känner jag mig väldigt nöjd med att ha startat idag för vi fick med oss värdefull tävlingsrutin och ett tydligt kvitto på vad vi behöver träna på. För även om vi fick någon kommentar om att domaren såg utvecklings potential i oss så är jag sugen på att jobba vidare mot nästa klass. Men nu ska vi lägga ned vallningen för ett tag fram över och först fundera på det igen i vår och då ska vi träna på följande:

– Att hålla ut i hämtet ordentligt

– Att träna på hämt på ca 300 m

– Att lägga sig på avstånd

– Att styras på avstånd på nya platser

– Lägga på visslorna

– Jobba fram en stabil delning

– Lägga kommandon på kort höger och vänster

– Jobba på många nya platser gärna träningstävlingar

– Få honom lite mindre stressad och lugnare

Ja som sagt har vi lite att jobba på men det känns lovande speciellt med tanke på att han inte kunde göra längre hämt (över 50 m) utan att tappa huvudet för mindre än 3 månader sedan. Så nu när vi hittat en lösning på detta känns allt annat lätt.

Beviset för gårdagens godkända runda.

Att en liten stämpel i stamtavlan vara så värdefull, kulmen på 2,5 års träning 🙂

2 Responses to “Omvänd dag”

  1. hur lär du in höger/vänster? och vad vill du att han ska göra när du säger höger/vänster? springa åt sin höger eller? är verkligen sugen på att lära in zoro höger och vänster och särskilt i agilityn eller nu i vinter när vi ev ska börja med lite drag med skido 🙂

    kram

  2. grattis ännu en gång 😀 o tusen tack för bilderna!! Så himla fina!! <3


Leave a Reply