Godkänd vallhund

Jag kan verkligen inte förstå de, jag svävar på rosa moln just nu och kan inte riktigt förstå att det är sant. Keep fixade sin vallning debut helt okej och kan nu titulera sig Godkänt vallhundprov (GK VALLH PR).

Min fina fina räka som vi har slitit och nu går han så vackert, okej kanske inte den bästa sidan han visade upp på vallhundsprovet dock men jag är helt nöjd med 70 poäng av hundra. Speciellt med tanke på hur mycket problem vi har haft med hämten och att han egentligen gick ut och kunde fullfölja idag är för mig en gåta. Kom dit som första reserv, så jag visste inte ens om jag skulle få starta. Registrerade oss, gick banan och när första hunden går ut så kommer tävlingsledaren och säger att jag kan få starta som nummer fyra. Va! Jag har inte värmt upp hunden, han är inte rastad, han har inte ätit frukost och kommer även på vid start pinnen att hund stackaren förmodligen inte har drukigt något vatten på hela natten och morgonen då vi sovit borta. Inte många rätt där inte och att behöva springa bort till starten gjorde ju inte att min puls lugnade ned sig direkt.

I allafall så gick han ut okej, var för het i starten av fåren och lyssnade inte på mig i början över huvudtaget. Så när jag stod nede vid rundnings stolpen med en massa får flängandes runt mig och en hund som inte lyssnar då var jag påväg att bryta. Men de gjorde jag inte vilket var tur, utan jag tog ett djupt andetag och tänkte “nu går vi” och gick gjorde vi. En klockren fösning, nytt mod, strul i drivningen mellan grind 1 och 2. Sedan fullt på allt! Sista biten gick vi verkligen in i bubblan och de var bara jag och Keep ensamma med fåren, vilken känsla de var, den biten kommer jag leva länge på. Att vi precis på poängen fick godkänt i hämtningsdelen tänker jag förtränga.

Men redan i morgon ska vi gå in och träningstävla igen. Förhoppningsvis med bättre förberedelser, en mer avslappnad matte och en koncentrerad Keep, vilket förhoppningsvis kommer kunna ge bättre poäng. Vi kan, vi vill, vi vågar!

Men nu ska det firas, med champange! För min super Keep!

2 Responses to “Godkänd vallhund”

  1. GRATTIS !!!

  2. Oh bamsegrattis till er. Har missat det helt. Stort grattis från oss lite sent 😉


Leave a Reply