Rallylydnads tävlingar

Med tanke på att Nova har gått och blivit pensionär så gäller det ju att hitta en lämplig pensionärs aktivitet åt henne nu när hennes kropp inte klarar agility längre. Det självklara valet blev den nya sporten rallylydnad, sport och sport för oss är det aktivering på hög nivå. Hade anmält henne till två tävlingar nu i slutet på augusti och början på september, bara för att vi skulle ha något att träna på under sommaren. Super bra idé tycker Nova som har njutit av varenda liten tränings sekund, att sedan få åka iväg och leka tävling det var grädden på moset. Kul hade vi i allafall och som planerat inga högre resultat då hon tröttnar halvvägs och blir irriterad på mig för att hon inte får några godisar. Jaja något ska man ju behöva träna på även om man är gammal.

På tre starter fick vi i allafall med oss 1 kvalificerande resultat, ett lopp där matte fick bära hundhuvudet (då hon inte kom ihåg reglerna sedan rallylydnadsinstruktörsutbildningen), samt ett lopp där jag kan ha svurit på att jag hade med mig en 6 månaders valp in på banan. För hon hittade bara på massa hys så som att kliva på skyltarna, hoppa över dom och skrika bara för att, men jag tror jag hade lika kul som henne under alla tre loppen och de är ju huvudsaker.

Den som var mest förvånad under dessa tre starter var dock Keep som fick följa med som sällskap och fick starta pga sponsring från snälla föräldrar. Han gick in och fixade tre kvalificerade resultat och är nu mer uppflyttad till fortsättningsklass och är berättigad till sin första titel, Rallylydnadsdiplom Nybörjarklass RLD N. Får se om jag ansöker om den eller inte, titlar är inte min starka sida direkt av någon anledning.

Poängen för varje start kommer här:

28/8 Lidingö BK – 92 p77 p

4/9 Norsborgs Lokala Kennelklubb  – 92 p

Tror faktiskt jag ska börja träna lite rallylydnad med Keep för det är verkligen en kanonbra fritt följ träning och jag kan ju inte skryta med att han har ett speciellt vackert sådant. Men han är vacker i sig själv istället<3

 

 


Leave a Reply