Metallapport Film 4

Nej jag har inte glömt bort våran kampanj med metallapporten, men vi har haft nästan 1,5 veckas uppehåll i träningen. Först trodde jag att detta skulle ställa till det i inlärningen och att jag skulle få börja om lite när vi tog tag i det igen. Men tydligen inte, han var nästan säkrare på metallen nu än innan vi gjorde uppehållet. Det stämmer på det jag har observerat tidigare vid hundträning, att uppehåll kan vara till fördel i träningen men man behöver komma över visa platåer i träningen annars kommer träningen gå tillbaka kraftigt. Detta har vi provat tidigare med inlärningen av metallapporten, träningsdagböcker är bra ibland. 😉 Samt att uppehållen inte får vara allt för långa, men självklart är det beroende på individen.

YouTube

Ni kanske inte ser så stor skillnad mellan denna film och tidigare filmer men det är det som är meningen. Stegen ska ju vara väldigt små i hundträning och speciellt vid träning där osäkerhet är inblandad. Skillnaden är att jag håller honom i halsbandet och håller emot så att han måste anstränga sig för att nå och gripa rullen. Jag upptäckte att när en figurant håller i honom och presenterar rullen så blir han osäker och långsam i gripandet, denna osäkerhet kom från att jag ökade svårigheten med flera kriterier samtidigt. Så då fick jag helt enkelt bryta ned kriterieplanen lite till, nästa steg är att jag ska hålla honom och presentera rullen så han får springa till en figge för belöning, innan figgen och jag byter plats igen. Små steg, små steg men framåt kommer vi och de börjar se riktigt bra ut, de är ju huvudsaken.

2 Responses to “Metallapport Film 4”

  1. Tack för slalomtipsen! 🙂 Inte hunnit svara bara! Igår luskade jag ut att det är jobbigt att ta slalom i bana… för vi hade kört exakt samma kombo några timmar tidigare och då gick det klockrent när det bara var tunnel & hopp innan. Så tackar för tipset med att träna rundbanor, det ska vi ägna oss åt! 🙂 + belöna efter slalom på tävling! Så får vi se vart det bär! 🙂 Stort GRATTIS till hopp-pinnen!! 😀

  2. vi väntar otåligt på bilderna från So-Su =D


Leave a Reply