Vallningskurs Peter Nilsson del 3

Senaste tillfället var nu i tisdags, den 16 augusti. Detta tillfälle fick Keep och jag jobba med detaljer i balanseringen. Keep går tydligen in och trycker på djuren när han stannar för att balansera djuren, så vi jobbade med att han skulle hjlla sig kvar på flanken och balansera utan att trycka på djuren. Blev även detalj körning på hans starter och flankeringar, jobbade även med att ladda press ordet igen.

Sedan avslutade vi med lite hämt träning, kanske inte var de smartaste då jag var väldigt trött i huvudet när vi gjorde detta. Misstänker att det var allt fotande detta tillfälle som mördade min hjärna, för tidigare tillfällen har jag inte varit såhär trött efteråt. Men men han började faktiskt öppna upp sig väldigt fint i hämtet efter att matte fick ett utbrott på hans snikningar. Tur man hade Peter som stod och skrek på mig att skicka honom på flankering när han flyttade sig så fint för ångloket matte. Peter sa även att om jag inte är nöjd med något så ska jag inte stå och fungera utan istället säga till honom. Okej snabbare kopplingar mellan målbild och utförandet behövs alltså, jag behöver en ny hårdisk tror jag. 😉

I söket skulle man kalla detta stigmys, men i vallningen vete katten vad de kallas;-)

Keep var kung på staketvallning X-)

Snälla Louise fotade Keep med min kamera så jag fick lite kort på raceräkan, eller råttan som Peter kallade honom;-)

Räkan kan ta de lugnt och gå riktigt fint ibland;-)

One Response to “Vallningskurs Peter Nilsson del 3”

  1. Hej! Halkade in här av en slump och såg de jättefina bilderna tagna på vallhundskursen för P Nilsson! Mick e ju alltid snygg, men jag ser otroligt skeptisk ut..? Undrar vad de sa då?? Nåja… Peter var en mkt kompetent och duktig instruktör som jag även åkte till på to-fr och vidareutvecklades!! Lycka till på kommande vallhundstävlingar!!


Leave a Reply