Vallningskurs Peter Nilsson del 1

Under sommaren har jag varit på 3 st endagars kurser för Peter Nilsson. Det har varit 3 mycket bra dagar med ca en månad mellan varje så man har hunnit träna ordentligt emellan. Under dessa tre tillfällen har jag samlat på mig en mängd vallningsbilder som jag nu hade tänkt dela med mig av. Jag hade tänkt göra ett inlägg för varje tillfälle och skriva lite kort om vart och ett av dem.

Första tillfället var den 14 juni och där råkade jag halka med på ett banan skal då jag sökte och fick en reservplats bara några veckor innan kursdagen. Vi gick igenom Peters tänk i vallningen och sedan fick jag och Keep jobba praktiskt med att ladda vår “svarta klicker” och att lägga press på honom. Vi jobbade även med Keeps tempo i vallningen, det är inte okej att göra starter som en värsta dragracing bil, då blir fåren rädda och uppstressade. Så för att sammanfatta detta tillfälle i ett ord, så skulle jag säga: Press.

Blev inte allt för mycket fotande på detta tillfälle, men några bra bilder blev det i alla fall.


Leave a Reply