Midnattsloppet 2011

Natten till idag så var det upp till bevis, det var dax för vadet mellan mig och min far att göras upp. Föra året vid den här tiden så hade vi slagit vad om vem som kunde springa midnattsloppet fortast av oss. Midnattsloppet är på 10 km och jag hade hoppats att jag skulle ha sprungit det på träning innan, men det blev aldrig av. Så jag var faktiskt väldigt nervös när jag klev ut start linjen för mitt första tävlings lopp. Första 3 km så tog jag det lugnt och sprang med pappa, ville inte ta ut mig för mycket i början så de var ett väldigt bra tempo. Efter 3 km började den första och längsta av loppets backar, då släppte jag pappa och började springa för mig själv. Jag sprang över hälften av backen men när jag kom till den sista stigningen så sa jag bara blankt nej och gick sista biten upp. Hade jag sprungit den biten hade jag blivit för mör i benen för att kunna fortsätta på ett bra sätt. Resten av banan slog jag följe med en helt främmande tjej och det var riktigt bra för min del. För jag orkade springa resten av loppet och jag till och med ökade under de sista 5 km så det är jag riktigt nöjd över. Sluttiden för mig blev 1 timme och 13 min, men mest nöjd är jag över min far som tog sig runt på 1 timme och 22 min. Så detta vann jag, men till nästa år tror jag att jag måste träna ordentligt för att kunna ta hem detta igen.

 

Men nu ska jag villa någon vecka innan jag börjar ta tag i träningen igen, för jag har redan nya mål att jobba mot. Jag vill kunna ta Midnattsloppet på under 60 min, men först ska jag springa Vårruset i maj och då på en tid runt 20-25 min. Det är ett ganska hårt mål men med tanke på att anledningen till att jag löptränar är för att jag ska hinna med Keep på agility planen, så behöver jag lite tempo när jag springer. Sedan tror jag inte det är ett helt omöjligt mål då jag för ett år sedan inte kunde springa över huvudtaget pga smärta i fötterna. Men efter att jag fått fot inlägg (ca 9 månader innan loppet) så klarade jag knappt 3 km i början och nu har jag sprungit en hel mil. Om det inte är motiverande så vet jag inte vad som skulle kunna vara det.

Stolt och nöjd, hemma efter loppet med beviset för ett genomfört lopp.

Närbild på beviset:-)

5 Responses to “Midnattsloppet 2011”

  1. kul !!! grattis 🙂

  2. har du några fler bilder från Märsta – Sigtuna BK? 🙂

  3. ÅHHH VA BRA!!! duktig tjej blir avis,,,kunde springa mycket för 2 år sedan innan ryggoperationerna,,,vill åka vasaloppet oxå,,,så kämpa på!!blev filmen bra förresten?? hoppas maja tycker jag är värdelös på att filma 😉

  4. Åh Vasaloppet vore riktigt kul att åka:-) Man kanske ska utnyttja snön lite i år, om de blir lika mycket som tidigare år;-) Jag tyckte filmen blev jättebra, du fick med allt:-) Tack igen och tack för pajen, den var jätte god:-)

  5. Bra jobbat! Hejja hejja! vårruset kan jag nog hänga med på nästa år, Kan ju inte vara så svårt 😉


Leave a Reply