Första disken

På den femte agility starten hände det, den första officiella disken, en riktigt skit disk på ett annat väldigt vackert lopp. Jag är väldigt förvånad att det dröjt såhär länge innan första disken kommit, i vanliga fall brukar man ju räkna med att de första loppen brukar bli disk när man börjar tävla med en ny hund. Dock känns det lite tråkigt att första pinnen inte har rullat in än, speciellt då vi gjort väldigt många fina lopp sedan debuten. Bara små saker som har kommit i vägen och än har jag inte hittat några större missar i hans grundutbildningen. Vilket känns jättebra för min del, speciellt med tanke på Novas totala avsaknad i grundutbildning. Något rätt har jag i alla fall gjort:-)

 

Dock känns det som om han utvecklas från lopp till lopp och blir säkrare samt får mer fart. Om jag tänker tillbaka till vårat första och andra tävlingslopp samt jämför med dagens lopp så är det faktiskt väldigt stor skillnad. Så jag ska nog sluta gnälla om pinnar och placeringar, samt bara luta mig tillbaka och njuta av att få köra agility med min underbara hund. För han är verkligen en lite dröm att köra och att få vara den som kör honom är helt underbart. Det är verkligen en fantastiskt känsla att få kliva upp på startlinjen med honom och bara kliva rakt in ”bubblan”. Sedan känna den där underbara känslan av total samhörighet när vi startat, världen liksom saktar in och det finns bara jag, Keep och hindren.

 

Tyvärr var jag inte helt inne i ”bubblan” i dagens lopp, det kan ha berott på att jag blev allvarligt försenad. I vanliga fall brukar jag inte ha några större problem att hitta till nya brukshundklubbar, men att försöka ta sig till Märsta-Sigtuna BK var nästan omöjligt. Råkade snubbla över klubben efter att jag irrat runt och åkt allvarligt fel flera gånger och jag kan fortfarande inte förklara hur jag åkte dit utifrån kartan jag åkte efter. Så jag ramlade in mitt i andra banvandringen (han inte ens parkera bilen ordentligt) och visste inte ens om jag hade tidigt eller sent start nummer. Som tur var hade jag ett sent start nummer så ja hann värma upp Keep ordentligt och lugna med mig inför våran start. Tror dock att jag inte hann stressa av tillräckligt och att min frustration i bilen över att vi inte hittad smittade av sig på Keep och att påverkade honom under loppet. För när jag trodde att han hade låst på tunnel ingången så tänkte förflytta mig till nästa position, men då stanna han upp och följde med mig istället för att gå in i tunnel ingången. Han han stoppa in huvudet i fel tunnel ingång inann jag han reagera. Sedan fick vi en väldigt stor sväng efter långhoppet men det var för att jag skickade honom lite väl hårt mot hindret för att han inte skulle hoppa för kort på det. Jaja ingen idé att gråta över spilld mjölk och det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag.

YouTube

Grattis till Maja och Zoro för ett snyggt lopp i Hopp 2:an och till pinnen.

 

2 Responses to “Första disken”

  1. snyggt lopp 🙂 synd bara det där med tunneln… men pinnen tar ni i nästa tävling !! 🙂

    fin bild på zoro 😀 har du några fler?

  2. Har du några fler biler från den dagen?


Leave a Reply