Friskvårdsundersökning

Under SM-helgen i juni fick jag ett presentkort på 250kr på en friskvårdsundersökning hos Töshundhälsa. Helt perfekt då jag redan i höstas hade funderingar på att låta någon undersöka Keep, dock inte av någon speciell anledning utan enbart för friskvård. Med tanke på att vi jobbar med flera tunga och slitande sporter, så som om vallning och agility, så vill jag se till att han är i toppform oavsätt vilken uppgift jag sätter honom framför. En liten bump eller vrikning kan i framtiden ge stora problem och kosta mycket tid och pengar i rehabilitering.

Så därför bokade jag in en tid hos Ann som jag även är bekant med sedan tidigare. Hon och jag gick agilitykurser på Södertälje BK tillsammans när jag började med agility med Nova för 10 år sedan. Då jobbbade hon inte med friskvård utan detta är något hon öppnat upp senare.

Så i tisdags var jag där med Keep och vi började med en presentation av Keep och vad vi sysslar med, sedan fick jag visa upp honom i rörelse (ibland kommer utställnings träningen till användning:-) ). Därefter kände Ann igenom honom och hittade flera ställen där han var spänd och ett ställe där han var dåligt/ojämnt musklad. Efter det fick Keep vattentraska lite, det förstärkte verkligen hur han rörde sig och de rörelsestörningar som jag ibland har sett skymta förbi blev väldigt tydliga. Bland annat har han ett kortare och spändare steg på vänster fram än på höger, han gick även kort och tog inte ut sina steg ordentligt med bakbenen. Båda dessa saker trodde Ann berodde på spänningarna hon hittat tidigare och vi avslutade genom att stå en stund på vibrations plattan.

Så nu har vi fått massor av övningar som vi ska jobba med under de kommande tre månaderna innan vi ska tillbaka igen. Bland annat köpte jag en klövjeväska som vi ska träna med lätta vikter med tillsammans med flera skritt övningar. Mängder av massage är även ordinerat, så det är tur man har hittat ett bra ställe att massera på hemma.

Undersökningen tog ca 40 min och Ann var väldigt kunnig, noggrann och professionell. Kan varmt rekommendera henne om du bor i närheten av Södertälje och är intresserad av friskvård på din hund. Mer om företaget kan du hitta på http://toshundhalsa.se/

One Response to “Friskvårdsundersökning”

  1. hon verkar jätte bra 🙂 kanske man ska beställa en tid 😉 men zoro är juh ganska försiktig när man ska ta på honom och så…och sp hatar han att vara i vatten.. :/


Leave a Reply