2 veckors utmaning

Jag har ju tidigare berättat om min kampanj med metallapporten som vi försökt ladda till något positivt med hjälp av baconost på tub. Kan säga att bacon osten har gjort underverk och på bara några få träningspass har vi kommit så långt att Keep nu tar ett ordentligt grep om metallröret och direkt lägger vikten bakåt.

Men bara för att få lite fart i inlärningen så har jag gett mig själv en utmaning, att filma och se hur långt vi kommer på två veckor träning. Så idag filmade jag “starten” och då det var ett tag sedan vi tränade metallen så var vi nästan tillbaka till ruta 1, men tog inte många belöningar innan vi var tillbaka där vi slutade. På filmen kan man i början till och med höra hur Keep skallrar tänderna mot mitt metallrör, vilket var hans typiskt grep om metallen i början av träningen.

YouTube

Sedan körde vi  hela 7 pass till utöver detta, 4 st 2 min pass och 3 st 1 min pass (man hinner otroligt mycket på 1 min). Kriterierna för dessa pass såg ut såhär.

– Repetera snabba gripande, medan jag satt på golvet.

– Hunden lägger vikten bakåt efter gripandet, medan jag satt på golvet.

– Hunden lägger vikten direkt efter gripandet, medan jag satt på golvet.

– Gradvis belöna mer och mer drag bakåt, medan jag satt på golvet.

– Börja belöna med lek enbart, jag stående från och med nu.

– Belöna för att han bibehåller draget i metallröret trotts att jag rör metallröret emot honom

Om det är någon som undrar så jobbar jag utifrån Klickerkloks apporterings artikel, det bästa inlärningssättet för apportering enligt mig.

2 Responses to “2 veckors utmaning”

  1. aa lugnt, du är automatiskt medräknad som co-driver till fjugesta 😉 hör av mig närmsta veckorna om agilityträning, skulle vilja passa på att träna lite på nån av mina lediga dagar! 🙂

  2. Bra jobbat! Tänkte säga att du kanske inte ska visa den innan han smaskat klart, men du verkade tänka samma sak 🙂


Leave a Reply