Keep the Sheep Saves the Day

Efter en väldigt aktiv helg med midsommar firande och en hel del lek för Keep så åkte vi äntligen tillbaka till Hölö idag. På vägen hem blev jag lite sugen på att valla, dock var jag lite osäker på om Keep skulle orka efter alla helgens intryck. Så efter lite överläggning med myntet, så tog vi vägen förbi Agdala. Men när jag kom dit så fanns det inga får i hagen, men Stefan var ute så jag gick och frågade på skämt om fåren hade midsommar ledigt. Då fick jag reda på att de hade rymt och Stefan hade varit ute i skogen och letat efter dem i 1,5 h redan. Jag frågade om han ville ha hjälp att leta efter dem och tog sedan ut Keep på en promenad  i skogen bakom Agdala. Jag fick ut pekat vart de senast setts till och sedan fick jag i en stor båge runt  skogen bakom Agdala, kan säga att det var en mycket trevlig promenad med mysig natur. Jag ångrade lite att jag inte byte från kjol till långbyxor innan vi gick, då vi knatade genom en del högt gräs samt klättrade i en brant.

När vi kom upp på höjden från baksidan så höll jag till vänster en bit och precis när jag tänkte börja vinkla höger och gå i zick zack mönster tillbaka till gården så började Keep bete sig underliggt. Han började smygga pyttelite och hetsade upp sig så jag kopplade honom och följde sedan efter honom i koppel. Precis när jag trodde att de var inbillning och tänkte börja gå tillbaka så hoppar fåren upp från där de legat och tryckt. De var väldigt stressade och reagerade stort varje gång jag eller Keep kom för nära. Då jag hörde asfalts vägen nära ville jag inte riskera något, så jag gick i en stor båge runt fåren med Keep i kopplet och la honom sedan som block till vägen medan jag gick tillbaka runt. Sedan satte vi igång att driva djuren. I början var de svårt att få grepp om dem då de var väldigt stressade, så jag bröt en gren i skogen att ha som vallstav för att kunna bromsa fåren och försöka få dem att lugna ned sig. Så över stock och sten gick det och efter några misslyckade utbryttnings försök så började fåren lugna ned sig, när vi började närma oss Agdala så blev det dock uppjagade igen och Keep som var extremt trött nu hade inte riktigt huvudet med sig. Men vi tog dem hela vägen till gårdsplanen innan Stefans Bud rykte in och tog hand om de sista. Men jag är så stolt över Keep. Hade jag inte haft honom med mig hade jag vikigt av för tidigt och missat fåren och jag hade aldrig kunnat fösa hem dem själv med tanke på hur stressade de var när vi fört fann dem. Mattes lilla hjälte<3

Hemma belönades Keep med råa klycklinghalsar och lek med älsklings tärningen.

Keep in action i fårhagen under Peter kursen -Fotat av Louise

2 Responses to “Keep the Sheep Saves the Day”

  1. bra jobbat! 😀 Måste kännas riktigt bra att kunna använda hunden till såna här grejer…

  2. Oh kul att du använt bilden ! 😀 Kul att se er idag ! Lycka till med all agility nu med ! 😀


Leave a Reply