Kampanj: Metallapporten

Haha bara för att jag sa att jag inte hade någon träningslust så har vi kört hela 9 st 2 min pass under eftermiddagen, så mycket tror jag vi inte har tränat under en  enskild dag på väldigt länge. Keep tycker inte riktigt om att bita till om metallen och är osäker i gripandet. Tidigare har jag försökt lösa detta genom att leka med metallröret som jag använder vid inlärningen, dock utan större framgång. Så nu anfaller jag problemet på ett annat sätt, nu kör jag ren shejping av gripandet istället. Hittils ser det bra ut och han har redan bättre attityd på bara en dag. Sista passat använde jag mig utav mjukost som belöning och här hittade jag en riktig höjdare. Jag har en teori om att efter som mjukosten kletar av sig, så fyller smaken hela munnen under hela träningspasset, vilket döljer eller minskar smaken av metall för hunden. Det och att godig ger möjlighet till fler belöningar under ett träningspass hoppas jag kommer råda bot på problemet. Så jag hoppas helt enkalt på att det kommer ske en värdeöverföring från belöningen till själva metallröret och att han då kommer få minde och mindre ogillande till att gripa.

Ett vinnande koncept kanske?

Fick för övrigt ett väldigt kul besked nyligen, vi har fått plats på två valldagar med instruktören Peter Nilsson. Det är två helt fristående heldagar med en månads mellanrum så nu känner jag mig verkligen pep på att jobba massor med vallningen i sommar. Känns verkligen skönt då vi hade lite oflyt med att komma med på just vallhundskurser tidigare i år, men det här blir verkligen bra. Hoppas bara att instruktören är bra för jag har aldrig tränat för honom tidigare och inte ens frågat mig för hos någon kunnig människa om honom. Men men annars är det bara nyttigt att komma iväg och träna på en annan plats.

5 Responses to “Kampanj: Metallapporten”

  1. Tror det är en toppenmetod!! Ska bli kul att se hur det utvecklas! Tack själv för idag, Keep är verkligen toppenmysig och häftig! 😀

  2. kul att det funkar så bra! vi ses kanske snart igen. ursäkta för mitt dåliga humör, var inte riktigt mig själv! kram

  3. nejdå, lilla Liv är systers nya tillskott 🙂

  4. Skoj med vallningskurs! Har ni vallat tidigare?

    MVH

  5. Japp vi har gått en grundkurs för föra sommaren, sedan vallade vi sporadiskt under föra året. Tänkte de skulle bli mer strukturerat i år:-)


Leave a Reply