Uppladdning inför debuterna

Snart är det alltså dax, debuten i både agilityn och söket närmar sig med stormsteg. Att förbereda sig på ett bra sätt inför en gren kan vara svårt nog men att försöka toppa formen i två grenar samtidigt är minst sagt en utmaning.

Torsdag

Snälla Tina och Linnea samt pojkvännen ställde upp och körde en sökträning på appellbanan på SSBK inför söndagens tävling på nämnda plats. Jag fick massor av bra tips av Tina som kände till banan väl och de var snälla nog att låta Keep få köra två pass på banan. Vi började med en systemträning med belöningar längs banans ytterkant, på fullt djup hela vägen. Keep gick jättefint, rakt och fint med bra djup. Nästa pass ägnades helt åt markeringarna och här gick det också riktigt bra, dock började han trampa runt på mina stackars figgar. Hoppas verkligen inte att det är något han tar med sig till tävlingen på söndag, annars gick han riktigt fint och han känns väldigt klar för appell söket.

Fredag

Idag var Keep och jag iväg och tränad agility på Mälarö BK tillsammans med Camilla och Gin. Det blev lite dubbelbox samt slalom träning för vår del, han gick helt okej även om han kändes lite slö och matt. Jag gav honom några lite knepigare handlingsövningar i dubbelboxen vilket Keep gjorde helt okej stundvis, även matte skötte sig stundvis bra även om hon var seg som tuggummi. När vi väl kom hem så fick jag en förklaring till segheten, för  då bröt förkylningen from hell ut, så det blev bara till att spendera resten av dagen i lodrätt läge i sängen.

Lördag

Den ak så viktiga vilodagen, dock inget som var uppskattat från Keeps sida. Sällan har jag sett honom så rastlös, vilket egentligen bara bådar gott anser jag. Matte var dock inge rolig då det var sängläge idag igen pga förkylningen, hoppas verkligen den ger med sig lite till morgondagens tävling.

 

 


Leave a Reply