Tränings uppehåll

I måndags tränade jag och Keep vårat första träningspass på hela fyra veckor. De två första veckorna var väl befogade då jag var ute på Tovetorp och Keep hemma hos mamma och pappa, men efter det så har tiden bara rullat på utan att vi gjort något. Okej helt sysslo lösa har vi inte varit, vi har njutit av vardagen och varandras sällskap under dessa veckor och lite träning blir det ju alltid när man är ute och går. Men det har inte blivit någon strukturerad träning under den här perioden, jag liksom kom av mig när jag kom hem för två veckor sedan och jag återupptog inte heller månads- och veckoplaneringen förän i måndags. Vilket mer eller mindre sätt till att vi tränat något över huvudtaget under vintern, för jag är en person som brukar ha svårt för att träna om jag inte har ett tävlingsdatum inbokat. Med Nova så började jag träna den dagen som jag anmälde mig till en tävling, vilket brukar vara på sista möjliga dag innan anmälningstiden gick ut. Men med Keep har jag varit mer strukturerad och vi sett ut tävlingar ca ett halvår innan och “låtsas” att vi redan anmält oss för att jag verkligen skulle hålla igång träningen under längre tid. Men under vintern innan tävlingskalendrarna hunnit komma ut så är det svårt att hålla igång träningen på detta sätt, så i år har jag börjat testa att jobba efter vecko- samt månadsplaneringar vilket hittills fungerat riktigt bra.

Tillbaka till träningen, det vi kommit igång och träna är faktiskt sökmarkeringen. Jag håller på och testar att lära in den utan en mänsklig figurant och använder mig av en ryggsäcks figurant istället. Låter kanske helt flummigt, men än så länge så går det riktigt bra, jag kör inte på så långa avstånd ännu för att jag ska kunna kasta ut kamptrasan till Keep efter visa kommandot. Självklart kommer jag även köra om allt på en mänsklig figge, men min förhoppning är att det ska vara väldigt snabbt generaliserat om han verkligen redan kan markera ryggsäcken. Sedan öppnar denna träning för att kunna nöta momentet lite mer vilket kan vara svårt om man ska träna in det med bara träningskompisar och nöta är något som verkligen är behövligt om vi ska kunna komma ut och tävla appell söket under våren.

Avslutar med några bilder från gårdagens promenad. Tog spontant med mig kameran när vi skulle ut och detta initiativ slutade med ca 1 timme längre promenad och nästan 900 bilder att gå igenom. Personligt rekord!

4 Responses to “Tränings uppehåll”

  1. Fina bilder! Men varför står han i vattnet för? 😉

  2. Haha det undrar jag också:-O Mr badkruka fick för sig att det var en jätte rolig sak att plaska runt i det blötta i säkert en halvtimme av någon konstig anledning? Man blir inte klok på de små liven ibland;-)

  3. fina bilder 😀

  4. snygging! 🙂 tyckte actionbilderna blev bra! vad var det för magisk inställning du hitta? 😉 jag & Gin saknar er, vore riktigt kul att ses snart!


Leave a Reply