Att träna effektivt

Idag hade jag och 4 kompisar bokat Västberga hundcenters inomhuslokal i en timme, dock blev det ett bortfall pga sjukdom, så vi var tre förare och fyra hundar som skulle träna och allt detta inom en timmes tid. Med så lite tid så gäller det att verkligen vara effektiva om man vill få ut något av så pass kort tränings tid, dvs om fyra hundar som ska hinna tränas och om man ska hinna hjälpa varandra också. Dock hade vi inga problem med att hinna med, alla tre hade bra planer om vad vi ville göra när vi kom dit.  Vi var bra strukturerade från början till slut och alla körde korta pass på mellan 2-4 min per gång. Totalt hann vi med tre pass med varje hundar och sedan avslutade vi med en gemensam platsliggning.

Platsliggningen är verkligen ett moment jag börjar bli riktigt nöjd med. Från början tyckte jag att Keep var lite orolig och hade svårt att finna ro i platsliggnings situationen. Så även fast jag från början hade en målbild av att han skulle ha hakan i backen och ligga helt stilla med hela kroppen så valde jag i klass 1 och 2 att inte jobba med detta beteende utan att han bara skulle ligga och koppla av (gärna liggandes lite på sidan). Men nu i de högre klasserna så blir bedömningen hårdare och sedan har han börjat koppla av så pass bra att jag känt att det kan vara en bra ide att introducera hakan i backen beteendet. Visst är det en bit kvar men jag hittills är jag nöjd med upplägget av inlärningen av platsliggningen och att jag frångick min ursprungliga plan.

Men tillbaka till ämnet. Tack jätte mycket Malin och Ida för ett mycket lyckat och inspirerade träningspass, blir fortfarande glad av att tänka på det. Måste göras om helt enkelt.

2 Responses to “Att träna effektivt”

  1. ja jag tror det, har redan hittat en annan intressant kull =D (får prata mer om det ;)) vill du hänga med till fjugesta mitten av februari? har nog inte råd att åka själv =p

  2. Tack så mkt för tipset om fjärrdirigeringen! Har testat lite med Ella och det tog inte många repetitioner innan hon går även på bara handtecken, på nära håll än så länge men det kommer. Supersmart!


Leave a Reply