Jobbig vecka

Ja denna vecka har mins sagt varit en monster vecka och varit mer eller minde fylld av upptåg både i skolan och hemma.

Måndag – Började ny kurs i skolan, kursen är en kandidatkurs och heter Etologi 1. Så i en halv termin kommer jag få nöjet att ägna mig helt åt det ämne jag tycker bäst om. Så hela vecka har jag mer eller mindre svävat på rosa moln när jag ska till skolan på morgonen, det är verkligen underbart att igen få känna den där pirrande känslan i magen av välbehag när man sitter i skolan. Dock var det en helt motsatt känsla jag hade i magen när jag kom hem idag och påbörjat en långpromenad med Keep runt Botaniska. Det var glashalt på alla stigar som inte var ploggade och sandade, dock lyckades vi ta oss förbi Botan innan jag gav upp på gång stigarna och gick ut på de plogade vägarna. Vår promenad på 6,5 km tog nästa en och en halv timme pga halkan, men som tur var ramlade vi inte en ända gång.

Tisdag – Föreläsning i skolan mellan 9.15-12.00 och sedan gick jag hem för att hämta andan lite och äta lunch. Min plan var att jag skulle plugga två timmar innan jag skulle iväg på inomhusträning med några kompisar på kvällen. Dock var jag så pass trött att jag somnade nästan direkt och sov i två timmar istället, när jag väl vaknade så var det bara att bege sig till Västberga. Middag på Donken var kanske inte veckans höjd punkt men man bör se till att ha någon form av energi i kroppen när man ska träna hund. Träningen gick riktigt bra och vi fokuserade helt på budföringen.

Onsdag – Föreläsning mellan 9.15-12.00 idag igen, sedan var det bara att vila upp sig inför kvällens seminarium om tävlingspsykologi, som var riktigt bra. Det var faktiskt första gången jag varit iväg och lyssnat på någon i ämnet tävlingspsykologik, jag har läst en del böcker i ämnet och kan det väl hyfsat. Men det är alltid väldigt bra att använda flera olika inlärningssätt än att bara läsa, detta för att verkligen ta in kunskapen. Keep fick nöjet av att stanna hemma och ta igen sig så att jag verkligen kunde fokusera på seminariet.

Torsdag – Heldag i skolan mellan 9.15-16.00 vilket var lite tufft. Planen var sedan att jag skulle skynda mig hem för att bege mig till HI-inomhusträning i Västberga. Men istället blev jag kvar en halvtimme och pratade med våran föreläsar som var från SMI, mycket intressant, trevlig och nyttig halvtimme. Trotts denna miss i tids schemat så lyckades jag i alla fall bara komma 5 min sent samt att jag även hann äta middag innan jag åkte. Träningen fokuserades igen på budföringen och det gick mycket bra och momentet är mer eller mindre färdigt, det är lite små saker som behöver fixas med. Min fundering på lösning på detta är om jag ska gå tillbaka lite i träningen till en helt frivillig budföring, detta för att få ett säkrare moment i slutet.

Fredag – Dagens föreläsning handlade om inlärning och jag dansade nästan till skolan denna morgon, och inte blev jag besviken på föreläsningen heller. Mycket jag kan från tidigare men fick det nu förklarat på ett mer vetenskapligt sätt, villket fick mig att stanna kvar i en halvtimme efter föreläsningens slut och diskutera med föreläsare. På kvällen bar det iväg till Tumba för att fira pojkvännens födelsedag och för att se Tumba Revyn, kvällen blev väldigt trevlig om än lite lång och det slutade med att vi sov över till och med.

Idag passade jag på att ta med mig pojkvännen och Keep in till gallerian när vi åkte hem, hade på fredagen upptäckt att mina ca 2 år gamla gympadojer höll på att falla sönder. Så in för att köpa ett par nya, adidas is the shit. Nu ska jag lägga mig ett stärkand bad och läsa the culture clash innan jag ska försöka ta tag i årsredovisningen för klubben samt kanske träna lite trix med Keep. Om han nu orkar dvs 😉

One Response to “Jobbig vecka”

  1. Ida, Flisa och Trixa

    Det låter verkligen som om du har fullt upp! Men så länge kurserna är så pass intressanta gör det nog ingenting, och det kanske är bra för Keep med konkurrens från skolan så han inte blir utbränd 🙂
    Kram


Leave a Reply