Årets första träningspass genomfört

Även om jag fortfarande är seg som kola efter nyårsafton så lyckades jag genomföra ett väldigt bra träningspass nu på kvällen. Keep och jag fortsatte att jobba med stimuluskontrollen på “Två”, han ska lyfta sin vänsta framtass. Stimuluskontroll är något som jag tycker är väldigt svårt och innan jag gick tränarutbildningen så fick jag aldrig riktigt till det.Visst kunde han kommandon men det var inte perfekta, väldigt långt ifrån. Men nu känns det som om jag verkligen har fått verktygen för att kunna få dem det.

Idag  jobbade vi vidare på att han skulle kunna diskriminera “två” kommandot bland flera strunt kommandon. Vi började med att jobba med ord som inte påminde om kommandot t.ex. banan, klicker, fyra. Sedan jobbade vi med ord som påminde mer om själva kommandot t.ex. tå, twitter, tvåor. Detta för att han lättare ska kunna diskriminera mellan kommandon som liknar varandra och tidigt lära sig att verkligen lyssna på vad jag säger. Idag gick det riktigt bra och han tog det lugnt och lyssnade verkligen ordentligt på vad jag sa, tanken med strunt kommandona är att han ska behålla sig passiv när han inte känner igen kommandot, dvs inte bara chansa.

Därefter började jag blanda mellan väl invanda kommandon så som sitt och ligg. Även det gick riktigt bra men inte tillräckligt bra för att att vi skulle höja kriteriet till nästa pass, så nästa vända fortsätter vi med detta kriterium.

2 Responses to “Årets första träningspass genomfört”

  1. å, jag är sämst på detta! kanske du kan hjälpa mig?

  2. Jag kan inte säga att jag är bra på det, men jag har börjat jobba mer med det och självklart kan jag dela med mig av mina erfarenheter hittills:-)


Leave a Reply