Hushålls trix

När första snön kom i oktober så var det som om slå om en ström brytare, jag är för tillfället helt inställd på träna inomhus med väldigt få undan tag. All planering cirklar kring trix och konster som man kan träna inomhus, men även grundfärdigheter som kan träna inomhus.
Det senaste trixet vi roade oss med att träna in var att fri shejpa tända lampan. Ett ganska enkelt beteende att lära in om man använder sig utav en target, men att fri shejpa bjöd på lite fler utmaningar och kanske tog lite längre tid men det var inte snabbheten som var viktig utan att träna på att lära sig. Mycket viktig kunskap för alla hundar oavsett inlärningsmetoder.
Han kan även stänga lådor men det har jag aldrig visar förut, men tänkta att när jag ändå är i farten och filmar i pentryt så kan jag ju filma det också.
Jag har även roat mig med att lära honom dra av mig strumporna, vilket enbart tog ett bar minuter. Men såhär blev slutresultatet av alla trix.
Ganska kul att jobba med trix man faktiskt kan använda i vardagen även om sannolikheten att jag kommer börja göra det är ganska liten.

Leave a Reply