Galna idéer

Att jag mer eller mindre är galen har jag vetat om länge men för er som inte vet det så tänkte jag berätta lite om mina senaste planer och idéer för att försöka förklara hur galen jag är.

I somras bestämde jag mig för att jag behövde en egen hinder park för att kunna träna agility i den mängden som jag skulle vilja. Att inte ha någon bil betyder att jag har över en timmes resväg enkel resa till närmsta brukshundklubb, som dock med bil ligger ca 10 min bort. Livet student kan ibland vara minst sagt frustrerande ibland. Så att införskaffa några egna hopphinder kändes som en väldigt bra investering tidsmässigt. Men problemet med den svenska hopphinder marknaden är kanske inte den man kunde önska sig. De mer stabila är stora, otympliga att bära in och ut ur ett lägenhets förråd varje gång de ska användas, inte minst tunga och dyra. De som inte är allt detta måste man sticka ned i marken, vilket inte är så kul om man vill kunna bygga om banan mitt i övningen. Hopplöst fall? Nej då! Man beställer PVC krökar från USA samt bomhållare, har jag fått några hinder än? Nej då letar fortfarande passande PVC rör till krökarna.

Men det är inte dethär som är det värsta, idag kom jag på en ny jättesmart idé. Jag behöver en egen balansbom, dessa är inte billiga det vet jag sedan tidigare så hur ska jag få tag i en då? Jo jag ska bygga en i sommar tänkte jag. Min nästa fundering var inte hur jag skulle kunna förvara denne uppe i min student etta, nej då det var om jag kunde beställa och göra egna gummimattor till den. Alltså ibland blir jag verkligen trött på mig själv när man hjärnan hittar på dessa äventyr och det värsta är nog att min hjärna har utformat en plan hur jag ska göra.

 1. Mät klubbens balansbom, gjord av premier agility och har en konstruktion som jag tycker är väldigt bra. http://www.premier-agility.co.uk/Item.aspx?type=kcagility&product=dw0001
 2. Köp virke och snickra ihop en egen i föräldrarnas garage under sommaren
 3. Måla i någon snygg färg
 4. Beställ matta till balansbommen http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2225&ParentCat=620
 5. Gör egen matta och klista på min balansbom

KLART! Eller inte!

Helt j*kla galen idé om än otroligt roande. Så någon som är intresserad av en balansbom leveransklar lagom till nästa jul när mina föräldrar kastar ut det kommande underverket 😉

3 Responses to “Galna idéer”

 1. Du har så mycket idéer! Just en balansbom är ju LITE otympligt.. Dels att bygga, förflytta och förvara, om man inte råkar ha en container eller nått. Du kanske ska köpa en container och ställa ute där vi brukar träna? Då slipper du ju kånka 😉

 2. Hej!
  Jag har gjort hinder av elstaket-stolpar (från JULA) och VP-rör (köpta på Granngården) som jag gjorde hål i med en syl och trätt en ståltrådsögla genom så att de går att hänga i stolparna:

  http://udosblogg.pudeltv.se/#post200

  Kontaktfält (running) har jag tränat in med bara en balansnedfart av trä utan matta men med “stegpinnar” av trä (ungefär som på Fannys balansbom) som jag gradvis höjt tills den kan ligga på trädgårdsmöblerna på gården:

  http://www.youtube.com/watch?v=6fcn5-iXzmw

  Fast det var ju iofs till mina småhundar… Vi får se om den funkar till Ninja också!?

 3. Hej!
  Jag har tittat på liknande hinder och även provat ett rusta hinder. Det jag inte tycker om är att det inte får vara käle i marken för då går inte hindren att ställa upp. Samt att jag tycker de blir krångligare att flytta på om man vill ändra något i banan. Men annars är de jätte smarta:)

  Jag har använt en planka till running när jag varit hemma hos mina föräldrar, men av någon anledning så får jag inte ta med den eller göra annat kul med den för pappa. Så även om jag inte gör en hel balans så borde jag nog ta och göra en nedfart, liknande den du har;)


Leave a Reply