Lugna dagar

Har lite av ett novemberlov denna vecka då det är så pass lite i skolan att göra. Planen var dock att jag skulle plugga och träna hunden så mycket jag bara kunde, men med facit i handen såhär på torsdagen så kan jag säga att jag knappt hunnit fått något gjort. Hoppas på att få tillbaka lite energi snart så denna vecka inte går till spilo.

Keep får dock sin träning, givetvis i den mängden han föredrar. I inte alls för stora portioner. Dock är jag så förundrad över honom för tillfället han har verkligen tänt till i tränings sammanhang och jobbar på hela tiden. När jag tänker tillbaka hur han bara kunde ge upp mit i ett träningspass precis när jag fick honom, så blir jag så glad och stolt. Inte bara över honom utan även över mig själv som tog tag i problemet direkt och kämpade med att lösa det. Ser mig idag som en väldigt mycket bättre hundtränare än innan jag fick honom. Självklart är man ju aldrig full lärd men ju bättre man blir desto större utmaningar kan man ge sig på. Kan nog säga att jag är mitt uppe i mitt svåraste beteende någonsin att lär en hund, har börja träna running target för att träna min koordination och j*klar vad dålig jag är. Känns som om det varken är Keeps förkunskaper eller attityd det är fel på, ej heller kriterieplanen men mina förkunskaper är verkligen urusla rent ut sagt. Men det är väl bara att kämpa på, man lär sig inget på att bara ge upp.


Leave a Reply