Fredagkväll

Har en lugnt och skön fredag kväll tillsammans med husse och hunden, vi släppa oss nyss runt Lappis tillsammans då alla tre var så trötta att vi knappt orkade gå.

Slutade tidigt idag i skolan och passade då på att åka till Enskede hund och katt för att köpa mer färskfoder till Keep. Som bekant äter han ju Vom och hundmat på morgonen och Royal canin 4800 på kvällen, vilket passar honom väldigt bra då han haft lite problem med att få i sig maten på morgonen. Tror han brås på husse där. Tidigare har det gått ganska bra men nu börjar jag tröttna på att köpa torrfoder från ett ställe och få det hemkört och behöva åka till ett annat ställe för att köpa färskfoder. Dock har inte Enskede hund och katt royla canin, men det är det ända ställe jag känner till i stockholms området som har kombinationen råa kycklinghalsar, vom och hundmat samt utkörning.

Så när jag ändå var där så passade jag på och fråga om deras torrfoder utbud, blev då remomenderad Orijen och Acana som jag nu sitter och kollar på. Självklart är det lite av en kostnads fråga men med tanke på att inget av fodren innehåller spannmål så är jag lite sugen på att prova. Vet om att hundar har svårt att tillgodogöra sig näringen i spanmål, har haft royal pga av den höga protein och fett halten. Dock går han så bra på Vom och hundmat, men med tanke på att jag bara har ett frysfak till hundmaten så skulle det inte fungera att bara ge honom det.

Dock har jag inga egna erfarenheter av varken Orijen eller Acana så om det är någon som har provat dem så skriv gärna vad ni tyckte, det skulle vara högt uppskattat.

Kvällen har sedan ägnats åt att paketera om kycklinghalsarna och testa en tillagning av dem för att kunna ha dem i fickan, har nyligen fått lära mig att tillagade kycklingben inte är speciellt farliga Brolierskyckling har så sköra ben att de är som gummi, därför bryter de benen lätt under uppväxt tiden oxå 🙁

Sedan har vi tränat lite mer på att släcka lyset vilket börjar gå framåt, dock är Keep lite kort i rocken så jag är osäker på om han kommer nå att både kunna släcka och tända lampan. Gull plutt.

Nu avslutar vi kvällen med chokladmousse och märgben.

One Response to “Fredagkväll”

  1. man glömmer gå in och kolla i bloggen om det är ett uppehåll ett tag, så nu har det blivit massa nya inlägg… hoppas vi ses på träningen ikväll..


Leave a Reply