Sjukdagar

Har sedan i söndags kväll legat mer eller mindre nedbäddad pga sjukdom, en dum förkylning eller något som satte sig långt ned i luftrören utan andra förkylningssymtom. Detta har gett ihållande hostattacker som varit riktigt obehagliga vissa dagar. Dock har jag varit hyfsat klar i huvudet vilket har gjort att jag kunnat uträttat massor med bra saker på datorn som har legat släppande ett längre tag. Är dock inte helt ikapp med allt, men nästan känns det som.

Dessvärre har det blivit dåligt med hundträningen under veckan och Keep har väl funnit sig i det, men idag brast det väl lite och han har tagit alla chanser till träning som han bara har kunnat. Jag hakade på vid ett tillfälle och fångade upp “bugandet”. Mer detaljerat hur jag gjord går att läsa här Soffshaping – inte bara för den late. Hade även turen att ha videokameran nära till hands och slängde upp den helt spontant när han började bjuda beteenden. Så här blev hela passet vi körde: Fånga buga

En förtydligan, jag sitter allstå och jobbar med datorn och har en klicker i handen och köttbullar bredvid mig. Som ordnade fram samtidigt som jag riggade upp kameran. Sedan sitter jag och kollar på honom i ögonvrån. Klick och belöning för alla bugningar, när han börjar få flyt på beteendet så slutar jag använda klickern och kastar bara till honom hans belöning. Sista två minuterna blir det mer ett organiserat träningspass där jag jobbar med förståelsen av att hålla kvar armbågarna i backen genom omvänt lockande.

Förövrigt är det inte en nacken karl som ligger i bakgrunden, utan min pojkvän som råkade halka med på ett bananskal och har shorts på sig även om det inte syns 🙂


Leave a Reply