Archive for the ‘Sök’ Category

Mängd bloggande!

Monday, May 30th, 2011

De senaste två veckorna har det varit väldigt mycket i både plugget och på hundfronten. Har försökt att lägga så mycket tid som möjligt på Keep för att förbereda honom inför debuten i både brukset och agilityn.

Förra helgen var det nämligen dax ute på SSBK och den här helgen fortsatte vi agilitykarriärren ute på Väsby BK.

Snabbredovisning av allt kommer här och sedan finns utförliga resultat under respektive tävlingsdatum tillsammans med filmer.

Vi börjar med agility:

SSBK (debuten) 20 fel och plac 9:e

Väsby BK 5 fel och plac 15:e

Nästa resultat har jag inte lyckats smälta än, även om det var över en hel vecka sedan det hände. Det känns fortfarande helt ovärkligt när jag tänker på det. För i bruks appellen (specialmoment sök) så slutade vi på 254,5 poäng, vilket gav klass vinst och uppflyttning!

Min duktiga, duktiga helt underbara älskling<3

 

 

Dubbeldebut

Sunday, May 22nd, 2011

Idag var dagen med stort D, det var idag Keep skulle debutera i både hoppklass 1 och appell söket. Jag tänkte utvärdera de båda starterna var och en för sig.

Hoppklass 1

När jag anmälde mig till agilityn så hade jag tänkt att brukset skulle starta väldigt tidigt på morgonen och hoppklassen skulle hållas senare på eftermiddagen, så jag skulle kunna avstå agilityn om det blev för mycket på en dag för Keep. Men bara några dagar innan tävlingsdagen så blev min plan helt omkullkastad. Söket skulle nämligen inte samlas förrän kl 10 och agility började med hopp 1:an och skulle starta kl 9. Så det var bara till att snabbt ställa om och förbereda sig på att ”köra” av honom lite innan brukset. Tävlingsledaren i agilityn var snäll nog att låta oss starta först efter som vi skulle köra brukset senare, jag tänkte att vi skulle hinna andas ut i alla fall några minuter innan allvaret skulle dra igång.

Dock var det väldigt nära att det inte blev någon agility debut denna dag, dels för att min förkylning inte var speciellt mycket bättre även om jag var feberfri. Sedan även för att banan var den otrevligaste jag någonsin sett i klass 1 och jag brukar ändå vara för lite klurigare banor i klass 1. Men den här var riktigt otrevlig då den verkligen straffade dem som hade minsta lilla driv och sug på hundarna. Jaja jag ska väl inte säga något när Keep var en av de 9 hundar av ca 60 st som över huvudtaget gick runt. Ja verlkigen helt otroligt, med 20 fel så gick Keep runt sin första agilitystart. Dock fick vi ju en möjlighet att träna lite innan på banan då vi fick ett omlopp, domaren diskade oss nämligen felaktigt i en tunnel ingång. Så helt plötsligt skulle jag hinna få in ett omlopp i mitt redan fullspäckade schema, så två hundar senare var det bara att kasta sig in igen för att genomföra ett halvdåligt lopp. Men Keep kämpade på och matte vägrade ge upp så för att vara debuten på en dålig bana så är jag faktiskt riktigt nöjd.

Debutloppet

 

Appell Söket

Efter agilityn så var det bara att packa ihop alla grejer och bege sig upp till klubbstugan för samlingen inför söket. Väl mottagen av tävlingsledaren för dagen så gick vi upp till appell rutan, där vi hade varit och tränat tre dagar innan. Jag hade start nummer två så jag hade lite tid på mig att samla ihop mig och göra ett kort sökslag på stigen på pojkvännen bara för att få Keep att tänka på fastrullen. Sedan var det dax.

Super nervös kom jag fram till rutan och kollade av alla hörn. Sedan hämtade jag Keep och gick in och förberede första skicket, som jag redan dagen innan hade tänkt ut ur jag skulle skicka. Det blev till höger i rutan och han gick direkt ut på mitt kommando, upp i hörnet och hittade samt markerade första figgen klockrent. Ut på påvis för att hämta in figgen och sedan tillbaka till stigen för nästa skickat. Skickade vänster upp i nästa hörn och igen springer han rakt ut i bra fart, men helt plötsligt nitar han och går tillbaka för att kissa mitt i rutan (tydligen hade hunden innan kissat där). Sedan var det super snurrigt en stund innan han helt plötsligt kommer in med en pinne till mig. Va nu? Ber honom släppa och skickar direkt tillbaka honom från vart han kom ifrån, nu springer han ut och kommer direkt tillbaka med fastrullen. Figge! Vet att han vid ett tidigare tränings tillfälle tagit en vanlig pinne som en lösrulle, så det måste varit de han gjorde. I alla fall gick påviset bra och transporten av figgen. Vi fick dubbla 7:or av domarna pga av strulet i vänstra hörnan, men jag är otroligt nöjd med honom.

Lydnaden tog vi oss sedan igenom med lite blandade resultat, inte helt lätt när vi inte tränat lydnad på riktigt sedan klass två starten i oktober. Här kommer medel poängen för varje moment. Film på hela lydnaden finns här.

Brukslydnad

Budföring 9 (Hjälpte honom med ett handtecken, då han missade exakt samma budföring i torsdag)

Linförighet 6,75 (Väldigt varierande moment, gick verkligen super visa stunder)

Framförgående 0 (Var verkligen på håret att vi klarade detta)

Platsläggande 8 (Framföringen var katastrof)

Inkallning 8,25 (Fick avdrag pga av tempot från en av domarna)

Apportering 9,5 (Lite väl bråttom vid gripandet)

Hoppet 10

Platsliggning 10

Helt otroligt han var verkligen så duktig och han som brukar reagera när det är varmt höll verkligen ihop jättebra i lydnaden. Efter budföringen var han verkligen helt slut så under platsliggningen tror jag han bokstavligen låg och sov. Så medan spårhundsgruppen la sin platsliggning så fick han några råa kycklinghalsar för att få lite ny energi och sedan sprang jag ned till klubbstugan och sköljde av honom med kallvatten. Sedan var det bara att samla ihop sig och värma lite inför lydnaden. Kände mig ganska lugn under hela lydnadsprogramet, den ända gången som jag blev lite nervös var när vi nollade framförgåendet. Men istället för att stress upp mig så slappnade jag av och lätt Keep göra det han är tränad för.

 

Slutresultatet blev 254,5 poäng vilket lede till klassvinst och uppflyttning. Vad säger man? Ibland gör verkligen Keep mig mållös, för aldrig tidigare har jag aldrig fått en så underbar födelsedagspresent. Men nästa gång ska jag nog tänka efter en extra gång innan jag bestämmer mig för att tävla på min födelsedag, för ingen födelsedag kommer någonsin överträffa detta:-)

Hunden Keep fick som pris i agilityn för sin 9:e placering

Uppladdning inför debuterna

Saturday, May 21st, 2011

Snart är det alltså dax, debuten i både agilityn och söket närmar sig med stormsteg. Att förbereda sig på ett bra sätt inför en gren kan vara svårt nog men att försöka toppa formen i två grenar samtidigt är minst sagt en utmaning.

Torsdag

Snälla Tina och Linnea samt pojkvännen ställde upp och körde en sökträning på appellbanan på SSBK inför söndagens tävling på nämnda plats. Jag fick massor av bra tips av Tina som kände till banan väl och de var snälla nog att låta Keep få köra två pass på banan. Vi började med en systemträning med belöningar längs banans ytterkant, på fullt djup hela vägen. Keep gick jättefint, rakt och fint med bra djup. Nästa pass ägnades helt åt markeringarna och här gick det också riktigt bra, dock började han trampa runt på mina stackars figgar. Hoppas verkligen inte att det är något han tar med sig till tävlingen på söndag, annars gick han riktigt fint och han känns väldigt klar för appell söket.

Fredag

Idag var Keep och jag iväg och tränad agility på Mälarö BK tillsammans med Camilla och Gin. Det blev lite dubbelbox samt slalom träning för vår del, han gick helt okej även om han kändes lite slö och matt. Jag gav honom några lite knepigare handlingsövningar i dubbelboxen vilket Keep gjorde helt okej stundvis, även matte skötte sig stundvis bra även om hon var seg som tuggummi. När vi väl kom hem så fick jag en förklaring till segheten, för  då bröt förkylningen from hell ut, så det blev bara till att spendera resten av dagen i lodrätt läge i sängen.

Lördag

Den ak så viktiga vilodagen, dock inget som var uppskattat från Keeps sida. Sällan har jag sett honom så rastlös, vilket egentligen bara bådar gott anser jag. Matte var dock inge rolig då det var sängläge idag igen pga förkylningen, hoppas verkligen den ger med sig lite till morgondagens tävling.

 

 

Mongo veckor

Wednesday, May 18th, 2011

Här kommer ett väldigt flummigt och lite osammanhängande blogginlägg om senaste veckan.

Inte finns det en lugn stund här hemma för tillfället. Förra vecka var det Quarnevalen och väldigt oplanerat så fick jag en plats i min pojkväns bidrag på tisdagen, som sagt väldigt oplanerat men också väldigt roligt. Så jag försökte hinna med att träna hunden, plugga och vara på byggplatsen så mycket som det bara gick förra veckan. Var i torsdag iväg och tränade tillsammans med Camilla och Gin vilket var en av de bästa träningarna i år för våran del:-) Bra övningar, trevligt sällskap, en hund som gick som en klocka och bra väder. Vad mer kan man önska sig?

På lördagen var själva Quarnevalen och efter det blev det en nice slutfest fram till 3 på morgonen. Jag kan inte berätta hur trött jag var på söndagen när klockan ringde kl 7 för att jag skulle iväg på klubbens KM och vara tävlingsledare. Dock kände jag att jag inte orkade ta med mig Keep, så han fick ligga hemma och snarka tillsammans med husse istället för att få följa med och tävla. Det var ett bra beslut, för matte hade precis tillräckligt med ork för att bara vara tävlingsledare i lydnaden. Detta fick jag bevis på i måndags då jag missade bussen till ett studiebesök med skolan och blev liggande hemma med feber istället, sällan jag är sjuk men när jag väl blir jag det ordentligt. Så det var bara att sova och ta igen sig under hela dagen, vilket var ganska skönt faktiskt.

Igår hade jag grundkurs i agility och vädret var inte riktigt på min sida, då åksa och ösregnet slog ned över oss mitt under kursen. Jaja bara att härda ut och göra det bästa av situationen, dock var jag väldigt nöjd att jag tränat Keep innan kursen och att vi inte skulle träna efter när man var blöt och frusen. Innan hade jag kört lite sökmarkeringar och jag lyckades lura både Ida och Emma och ligga figge till Keep och prinsen gick som en liten dröm. Så nu släppte klumpen lite inför appell debuten i helgen, oavsätt så kommer de fler tävlingar. Så nu är det bara att koppla av och njuta av turen;-)

Dock är det först en tenta som ska klaras av i morgon, borde egentligen plugga inför den istället för att blogga men man behöver ju en paus ibland. Har till och med taggit ut så mycket ledigt i tentaplugget att jag hunnit vara ute på baksidan och köra helt slut på Keep med One Jump  övningar, inte lätt när det suger i träningstarmen på matte ibland.

Lite bilder från i torsdags snodda från Camilla;-)

Lugn Valborg

Sunday, May 1st, 2011

Valborg har ägnats åt att ta det lugnt och till hundträning.

Fredagen tillägnades avstressning, fotografering och sökträning. Efter en förmiddags lektion så gick jag och en klasskompis bort till Stora Skuggan och åt lunch och fikade på Skafferiet.

Därefter tog jag lite egen tid, som inte ens innefattade hunden och lekte lite med kameran i det fina vädret. Lite väl fina väder kanske, jag brände mig på axlarna då jag glömt smörja in mig. Men fotomässigt var det värt det.

Jag fick även ett tillskott av bilder till mitt nyaste projekt. Jag har nämligen börjat fotografera fåglar och är efter bara någon vecka är jag uppe i 17 st olika arter, inklusive denna:

Det är en brunand och jag hade faktiskt aldrig sett en tidigare, mycket söt liten and.

Kvällen avrundadets med sökträning borta i Hellasgården tillsammans med goda vänner. Keep gick som tåget och vi kunde för första gången öka ut avståndet till 50 m i system träningen. Nästa gång ska vi ta tag i sökmarkeringen, vilket vi har tränat ganska mycket på ryggsäcken ett ta och han känns verkligen jätte fin. Jag börjar verkligen se fram emot sökdebuten, vi ska bara försöka hitta lite tid att repetera lydnaden på.

I lördags åkte jag ned till Hölö för att göra ett tappert försök till att få sommarjobb, för som det ser ut nu så kommer jag ha mitt första riktiga sommarlov sedan jag var 15. Vilket inte är helt fel det heller.

Jag passade på att utnyttja klubbens agility hinder när jag ändå var där nere och körde lite blandade agility övningar med Keep. Det gick riktigt bra förutom alla rivninger, vilket var ovanligt många. Det skulle ju faktiskt kunna vara så att han hade lite träningsvärk från sökträningen dagen innan. Mest nöjd med träningen var jag nog med hopptekniks träningen på däcket, han verkar bara bli säkrare och säkrare vilket bådar gott för agility debuten.

Idag har jag rensat lite i mitt webbalbum och innan  dagen är slut har jag hoppats på att hinna gå och träna lite slalom samt hinna med en joggingrunda. Har tagit en vilovecka med min egen träning, men nu är det dax att dra igång igen.

Imorgon ska jag åka till Parken zoo i Eskilstuna på studeibesök med skolan, det ska bli riktigt roligt och jag hoppas på riktigt bra väder så jag kan få leka lite mer med kameran.

Påsklov

Sunday, April 17th, 2011

Helt ofattbart, jag har påsklov på riktigt för första gången på många år. Hade tenta i fredag, så jag har inget att plugga under hela vecka. Känns väldigt skönt men samtidigt är jag lite raslös. Undrar om det är såhär det känns när man är färdig pluggade och tagit examen, eller om det känns ännu värre då?

Påsklovet inledes med påskäggs jakt och grillning i Ugglevikskällan och kameran fick för ovanlighetens skull följa med. Igår låg vi alla helt däckade efter fredagens hel kväll, men jag orkade ta ut Keep på ytterligare ett markerings pass med ryggsäcken. Dock var herrn på tock för trött och vi fick fram en mängd fel under passet, ett riktigt skit pass skulle man kunna säga. Men enligt mig är det skit passen som är dom bästa, då får man ett kvitto på vad hunden kan, vad man inte tränat på och om den metoden man använder fungerar eller inte. Man som förare måste verkligen tänka till och utvärdera sina egna val och det är då blir man en bättre tränare. Så vi fick med oss en hel del att tänka på från detta pass och jag ser inga större problem med något. Dock var jag väldigt glad att alla dessa problem kom på ryggsäcksfiggen och inte på en riktigt figge, samt att det kom nu och inte två dagar innan tävling.

Idag har vi tagit det lugnt och njutit av det finna vädret, hade pick-nick borta vid Stora Skuggan och jag passade på att ta lite närbilder på Keep.

Fredag

Keep var ju självklart med:-)

Idag

King of the hill!Fyrtal i sök

Wednesday, April 13th, 2011

Just nu är vi inne i en intensiv sök period och träningen ger verkligen resultat och det känns som om vi går från ena klarheten till den andra. Senaste veckan har vi hunnit med 4 st olika sökpass och då vi gjort sådana stora framsteg tänkte jag skriva om dem.

Förra tisdagen tränade vi tillsammans med Ida och Yoda i Visättra och då passade jag på att generalisera sökmarkeringen och se om den fungerade på någon annan än bara husse. Vi jobbade även med att generalisera figurantens position samt tränings miljön. Allt detta gick så pass bra att jag blev övermodig och ville testa fast rullen, bara kört lösrulle tidigre. Men det var inte det lättaste och även om Ida peta lite på fastrullen så hade han svår att ta fastrullen och få flyt i beteendet. Så det var bara gå tillbaka till ritbordet för min del och försöka klura ut en bättre lösning.

I söndags var vi en grupp som träffades på förmiddagen för att träna systemet, det blev en ganska utmanade ruta med tätt granskog på ena sida och bergs sluttning på andra sida. Jag la ut figgarna ganska grunt (mellan 10-30 m) och försökte jobba med flytet på mittstigen. Han har ju krånglat med flyingen enda sedan vi började med söket, men vid sista tillfället på tränarutbildningen förra årets så fick jag hjälp med detta och några tips som jag skulle prova. I söndags var första gången jag testade dessa saker sedan tränarutbildningen och jag fick jobba ganska mycket med hur jag skulle stå, gå och röra mig på mittstigen. Detta för att det skulle bli bra flyt i skicken som möjligt och på slutet fick jag in rytmen och Keep började gå riktigt fint. Sista skicket mellan figgarna var klockrent och jag kommer leva länge på det skicket, Keep och jag helt synkade och verkligen ett team.

Igår kväll forsatte jag med träningen av sökmarkeringen, min tanke var att jag skulle göra honom lite lättare på “avtryckaren” för att ta fast rullen. Så jag bestämde mig helt enkelt att shejpa gripandet av fastrullen, helt enkelt för att den skulle få lite belöningshistoria och att sannolikheten att han skulle gripa den över huvud taget skulle bli större. Steg 1 blev att jag höll hela rullhalsbandet i handen och klickade för spontana gripanden (snabb repetition).  Steg 2 var att jag löste ut rullen (har en norsk rulle av modell BI-2) så att rullen hängde på sidan som en svensk rulle. Han fick snabbt flyt på att ta rullen på detta sätt. Steg 3 var att jag satte tillbaka rullen som den skulle och spände sedan upp halsbandet så att allt hängde lite lösare, detta för att rullen skulle vara lättare att ta. Här gick det fort att få flyt på gripandet, 1 x 2 min pass och han grep rullen som om han aldrig hade haft några problem. Steg 4 blev helt enkelt att spänna upp halsbandet som det skulle vara när vi kör söket och trotts att det var lite jobbigare att nå rullen nu så hade han inga större problem med detta. Allt detta gjordes inomhus på enbart 4 st 2 min pass. Detta för att han inte skulle koppla ihop denna träning allt för mycket med själva söket och börja plocka rullen i tid och otid, samt att jag inte heller ville bygga upp en för stor belöningshistoria utanför sökbanan och figgarna. Figgen ska ju vara signalen att gripa rullen och inget annat, så jag vill ju inte belöna massor för att gripa rullen utan figgar i närheten.

Idag på eftermiddagen tog jag en paus i tentapluggandet och gick ut med Keep och den trogna figgen, ryggsäcken, bort till kohagen bortanför Ekhagen. Började som dagen innan med att ha rullen hängandes löst på ena sidan (svensk rulle) och skickade honom på ryggsäcken som stog ca 5 m bort. Snabbt ut till ryggsäcken och sedan en helt vilsen hund, han  hade helt glömt gårdagens träning. Dumt av mig att inte repetera det snabbt innan jag skickade iväg honom. Men jag gick istället fram och putta till rullen lite, då tog han rullen och gjorde en klockren ingång. Belöning! Sedan flött det på utan problem, kunde jobba igenom alla steg som vi gjort under gårdagen och vi kunde avslutade passet med att länga avståndet till ryggsäcken.

Sista skicket vi gjorde var ett helt tävlingsmässigt skick med ryggsäcken på ny plats, synlig, ca 20 m ut från mittstigen. Satte honom att stanna för att gå och prata med min “tävlingsledare” och peka ut sökrutans hörn, gick tillbaka till Keep och gick fritt följ in i rutan. Ställde upp ordentligt och visade med hantecken på “figgen”, gav kommandot och han far i full fart ut till figgen, gripper fastrullen precis brevid och full fart in i utgångsställning. På koppling av påvisningslinan, ber honom släppa rullen och skickar på påvis med mig hängandes efter i kopplet. Lekbelöning med mig ute vid ryggsäcken och sedan perfekt transport in till mittstigen igen för slut belöning, i och med detta gjorde han nästan ett halvt appellsök helt klockrent. Jag blir lycklig i hela kroppen av att bara tänka på det. Skulle det inte vara för att lydnaden är så ringrostig så skulle jag vilja starta nu, nu, NU och inte i slutet på maj. Men, men vi får istället fortsätta fila på momentet och försöka generalisera det så mycket som möjligt och förhoppningsvis hinna gå igenom alla testfaser innan det är dax för tävling.

Fredagsmys

Friday, April 8th, 2011

Efter en väldigt intensiv tränings vecka för både mig och Keep, så la vi allt på hyllan idag och bara njöt av att bara ta det lugnt. Okej jag njöt, Keep försökte desperat att få igång slöfockarna i sängen. Men eftersom han haft tendenser att kunna “gå sönder” när vi tränar för mycket så känns det bara bra att han är lite frustrerad när vi inte tränar. Under veckan har vi fokuserat på sök och agility och vi har faktiskt kommit riktigt långt i träningen på bara 4 dagar och det kommer bli mer av dessa saker under helgen också. Så om utvecklings kurvan förtsätter i det här tempot så kommer vi vara redo för klass 3 banor och elit sökrutor till hösten;-)

Nu, dax för fredagsmys:-)

Tränings uppehåll

Thursday, March 24th, 2011

I måndags tränade jag och Keep vårat första träningspass på hela fyra veckor. De två första veckorna var väl befogade då jag var ute på Tovetorp och Keep hemma hos mamma och pappa, men efter det så har tiden bara rullat på utan att vi gjort något. Okej helt sysslo lösa har vi inte varit, vi har njutit av vardagen och varandras sällskap under dessa veckor och lite träning blir det ju alltid när man är ute och går. Men det har inte blivit någon strukturerad träning under den här perioden, jag liksom kom av mig när jag kom hem för två veckor sedan och jag återupptog inte heller månads- och veckoplaneringen förän i måndags. Vilket mer eller mindre sätt till att vi tränat något över huvudtaget under vintern, för jag är en person som brukar ha svårt för att träna om jag inte har ett tävlingsdatum inbokat. Med Nova så började jag träna den dagen som jag anmälde mig till en tävling, vilket brukar vara på sista möjliga dag innan anmälningstiden gick ut. Men med Keep har jag varit mer strukturerad och vi sett ut tävlingar ca ett halvår innan och “låtsas” att vi redan anmält oss för att jag verkligen skulle hålla igång träningen under längre tid. Men under vintern innan tävlingskalendrarna hunnit komma ut så är det svårt att hålla igång träningen på detta sätt, så i år har jag börjat testa att jobba efter vecko- samt månadsplaneringar vilket hittills fungerat riktigt bra.

Tillbaka till träningen, det vi kommit igång och träna är faktiskt sökmarkeringen. Jag håller på och testar att lära in den utan en mänsklig figurant och använder mig av en ryggsäcks figurant istället. Låter kanske helt flummigt, men än så länge så går det riktigt bra, jag kör inte på så långa avstånd ännu för att jag ska kunna kasta ut kamptrasan till Keep efter visa kommandot. Självklart kommer jag även köra om allt på en mänsklig figge, men min förhoppning är att det ska vara väldigt snabbt generaliserat om han verkligen redan kan markera ryggsäcken. Sedan öppnar denna träning för att kunna nöta momentet lite mer vilket kan vara svårt om man ska träna in det med bara träningskompisar och nöta är något som verkligen är behövligt om vi ska kunna komma ut och tävla appell söket under våren.

Avslutar med några bilder från gårdagens promenad. Tog spontant med mig kameran när vi skulle ut och detta initiativ slutade med ca 1 timme längre promenad och nästan 900 bilder att gå igenom. Personligt rekord!

Målen för 2011

Saturday, January 1st, 2011

Här kommer Keeps och mina mål inför 2011. De blev ganska många till slut, men de flesta bygger på varandra vilket gör att det ser mycket ut. Målen är som vanligt träningsmål istället för resutltat mål (de ligger som bonusar) för att jag inte ska fokusera så mycket på resultaten. För det är inte det som är viktigast utan vad vi gör ihop som ett team är det som spelar roll. Resultaten kommer av sig själv om man sköter tränings upplägget på ett bra sätt och alltid tränar med bra kvalitet. Träningsmålen är uppbyggda på ett sådant sätt att om jag gör alla målen så kommer jag inte behöva fundera över bonusmålen, de lär rulla in av sig själv.

Lydnad:
 • Jobba om lydnadsklass 2; fjärrdirrigering, inkallning med ställande
 • Vidar utveckla platsliggning och fritt följ
 • Lära in grundfärdigheter lydnadsklass 3
 • Kedja alla lydnadsklass 3 moment
 • Tävlingsträna lydnadsklass 3
 • Starta lydnadsklass 2
 • Starta lydnadsklass 3
 • Lära in grundfärdigheter lydnadsklass Elit
  Bruks:
  • Spåra 25 st spår
  • Lär in framförgåendet
  • Kedja budföringen
  • Tävlingsträna appell lydnaden
  • Lär in sökmarkeringen, lösrulle
  • Lär in sökmarkeringen, fast rulle
  • Lägga in fastrulle markeringen i systemträningen
  • Jobba upp till 3 tomslag i systemet
  • Starta appellen i spår/sök
   Agility:
   • Generaliserat alla steg på alla Foundation Jumping övningar
   • Tränat alla Advanced Jumping övningar en gång
   • Lära in kontaktfält gungan, nosduttar
   • Tränat alla slalom övningar del 1, en gång
   • Tränat alla slalom övningar del 2, en gång
   • Tränat alla övningar i Gregs 2:a film, 3 tillfällen
   • Tränat alla övningar i Gregs 3:e film, en gång
   • Startat officiell hoppklass 1
    Vallning:
    • Träna 20 ggr på får
    • Gå två kurser
    • Starta VP
     Övrigt:
     • Rabiesvaccinera
     • Shejpa 10 ny trix
     • Stimuluskontroll på 10 trix