Archive for the ‘Tävlingar’ Category

Mängd bloggande!

Monday, May 30th, 2011

De senaste två veckorna har det varit väldigt mycket i både plugget och på hundfronten. Har försökt att lägga så mycket tid som möjligt på Keep för att förbereda honom inför debuten i både brukset och agilityn.

Förra helgen var det nämligen dax ute på SSBK och den här helgen fortsatte vi agilitykarriärren ute på Väsby BK.

Snabbredovisning av allt kommer här och sedan finns utförliga resultat under respektive tävlingsdatum tillsammans med filmer.

Vi börjar med agility:

SSBK (debuten) 20 fel och plac 9:e

Väsby BK 5 fel och plac 15:e

Nästa resultat har jag inte lyckats smälta än, även om det var över en hel vecka sedan det hände. Det känns fortfarande helt ovärkligt när jag tänker på det. För i bruks appellen (specialmoment sök) så slutade vi på 254,5 poäng, vilket gav klass vinst och uppflyttning!

Min duktiga, duktiga helt underbara älskling<3

 

 

Dubbeldebut

Sunday, May 22nd, 2011

Idag var dagen med stort D, det var idag Keep skulle debutera i både hoppklass 1 och appell söket. Jag tänkte utvärdera de båda starterna var och en för sig.

Hoppklass 1

När jag anmälde mig till agilityn så hade jag tänkt att brukset skulle starta väldigt tidigt på morgonen och hoppklassen skulle hållas senare på eftermiddagen, så jag skulle kunna avstå agilityn om det blev för mycket på en dag för Keep. Men bara några dagar innan tävlingsdagen så blev min plan helt omkullkastad. Söket skulle nämligen inte samlas förrän kl 10 och agility började med hopp 1:an och skulle starta kl 9. Så det var bara till att snabbt ställa om och förbereda sig på att ”köra” av honom lite innan brukset. Tävlingsledaren i agilityn var snäll nog att låta oss starta först efter som vi skulle köra brukset senare, jag tänkte att vi skulle hinna andas ut i alla fall några minuter innan allvaret skulle dra igång.

Dock var det väldigt nära att det inte blev någon agility debut denna dag, dels för att min förkylning inte var speciellt mycket bättre även om jag var feberfri. Sedan även för att banan var den otrevligaste jag någonsin sett i klass 1 och jag brukar ändå vara för lite klurigare banor i klass 1. Men den här var riktigt otrevlig då den verkligen straffade dem som hade minsta lilla driv och sug på hundarna. Jaja jag ska väl inte säga något när Keep var en av de 9 hundar av ca 60 st som över huvudtaget gick runt. Ja verlkigen helt otroligt, med 20 fel så gick Keep runt sin första agilitystart. Dock fick vi ju en möjlighet att träna lite innan på banan då vi fick ett omlopp, domaren diskade oss nämligen felaktigt i en tunnel ingång. Så helt plötsligt skulle jag hinna få in ett omlopp i mitt redan fullspäckade schema, så två hundar senare var det bara att kasta sig in igen för att genomföra ett halvdåligt lopp. Men Keep kämpade på och matte vägrade ge upp så för att vara debuten på en dålig bana så är jag faktiskt riktigt nöjd.

Debutloppet

 

Appell Söket

Efter agilityn så var det bara att packa ihop alla grejer och bege sig upp till klubbstugan för samlingen inför söket. Väl mottagen av tävlingsledaren för dagen så gick vi upp till appell rutan, där vi hade varit och tränat tre dagar innan. Jag hade start nummer två så jag hade lite tid på mig att samla ihop mig och göra ett kort sökslag på stigen på pojkvännen bara för att få Keep att tänka på fastrullen. Sedan var det dax.

Super nervös kom jag fram till rutan och kollade av alla hörn. Sedan hämtade jag Keep och gick in och förberede första skicket, som jag redan dagen innan hade tänkt ut ur jag skulle skicka. Det blev till höger i rutan och han gick direkt ut på mitt kommando, upp i hörnet och hittade samt markerade första figgen klockrent. Ut på påvis för att hämta in figgen och sedan tillbaka till stigen för nästa skickat. Skickade vänster upp i nästa hörn och igen springer han rakt ut i bra fart, men helt plötsligt nitar han och går tillbaka för att kissa mitt i rutan (tydligen hade hunden innan kissat där). Sedan var det super snurrigt en stund innan han helt plötsligt kommer in med en pinne till mig. Va nu? Ber honom släppa och skickar direkt tillbaka honom från vart han kom ifrån, nu springer han ut och kommer direkt tillbaka med fastrullen. Figge! Vet att han vid ett tidigare tränings tillfälle tagit en vanlig pinne som en lösrulle, så det måste varit de han gjorde. I alla fall gick påviset bra och transporten av figgen. Vi fick dubbla 7:or av domarna pga av strulet i vänstra hörnan, men jag är otroligt nöjd med honom.

Lydnaden tog vi oss sedan igenom med lite blandade resultat, inte helt lätt när vi inte tränat lydnad på riktigt sedan klass två starten i oktober. Här kommer medel poängen för varje moment. Film på hela lydnaden finns här.

Brukslydnad

Budföring 9 (Hjälpte honom med ett handtecken, då han missade exakt samma budföring i torsdag)

Linförighet 6,75 (Väldigt varierande moment, gick verkligen super visa stunder)

Framförgående 0 (Var verkligen på håret att vi klarade detta)

Platsläggande 8 (Framföringen var katastrof)

Inkallning 8,25 (Fick avdrag pga av tempot från en av domarna)

Apportering 9,5 (Lite väl bråttom vid gripandet)

Hoppet 10

Platsliggning 10

Helt otroligt han var verkligen så duktig och han som brukar reagera när det är varmt höll verkligen ihop jättebra i lydnaden. Efter budföringen var han verkligen helt slut så under platsliggningen tror jag han bokstavligen låg och sov. Så medan spårhundsgruppen la sin platsliggning så fick han några råa kycklinghalsar för att få lite ny energi och sedan sprang jag ned till klubbstugan och sköljde av honom med kallvatten. Sedan var det bara att samla ihop sig och värma lite inför lydnaden. Kände mig ganska lugn under hela lydnadsprogramet, den ända gången som jag blev lite nervös var när vi nollade framförgåendet. Men istället för att stress upp mig så slappnade jag av och lätt Keep göra det han är tränad för.

 

Slutresultatet blev 254,5 poäng vilket lede till klassvinst och uppflyttning. Vad säger man? Ibland gör verkligen Keep mig mållös, för aldrig tidigare har jag aldrig fått en så underbar födelsedagspresent. Men nästa gång ska jag nog tänka efter en extra gång innan jag bestämmer mig för att tävla på min födelsedag, för ingen födelsedag kommer någonsin överträffa detta:-)

Hunden Keep fick som pris i agilityn för sin 9:e placering

Målen för 2011

Saturday, January 1st, 2011

Här kommer Keeps och mina mål inför 2011. De blev ganska många till slut, men de flesta bygger på varandra vilket gör att det ser mycket ut. Målen är som vanligt träningsmål istället för resutltat mål (de ligger som bonusar) för att jag inte ska fokusera så mycket på resultaten. För det är inte det som är viktigast utan vad vi gör ihop som ett team är det som spelar roll. Resultaten kommer av sig själv om man sköter tränings upplägget på ett bra sätt och alltid tränar med bra kvalitet. Träningsmålen är uppbyggda på ett sådant sätt att om jag gör alla målen så kommer jag inte behöva fundera över bonusmålen, de lär rulla in av sig själv.

Lydnad:
 • Jobba om lydnadsklass 2; fjärrdirrigering, inkallning med ställande
 • Vidar utveckla platsliggning och fritt följ
 • Lära in grundfärdigheter lydnadsklass 3
 • Kedja alla lydnadsklass 3 moment
 • Tävlingsträna lydnadsklass 3
 • Starta lydnadsklass 2
 • Starta lydnadsklass 3
 • Lära in grundfärdigheter lydnadsklass Elit
  Bruks:
  • Spåra 25 st spår
  • Lär in framförgåendet
  • Kedja budföringen
  • Tävlingsträna appell lydnaden
  • Lär in sökmarkeringen, lösrulle
  • Lär in sökmarkeringen, fast rulle
  • Lägga in fastrulle markeringen i systemträningen
  • Jobba upp till 3 tomslag i systemet
  • Starta appellen i spår/sök
   Agility:
   • Generaliserat alla steg på alla Foundation Jumping övningar
   • Tränat alla Advanced Jumping övningar en gång
   • Lära in kontaktfält gungan, nosduttar
   • Tränat alla slalom övningar del 1, en gång
   • Tränat alla slalom övningar del 2, en gång
   • Tränat alla övningar i Gregs 2:a film, 3 tillfällen
   • Tränat alla övningar i Gregs 3:e film, en gång
   • Startat officiell hoppklass 1
    Vallning:
    • Träna 20 ggr på får
    • Gå två kurser
    • Starta VP
     Övrigt:
     • Rabiesvaccinera
     • Shejpa 10 ny trix
     • Stimuluskontroll på 10 trix

     2x 1:a pris Lydnadsklass 2

     Sunday, October 3rd, 2010

     (Okej nu är det väl ett tag sedan vi tog det men jag tänkte att det kanske vore lite trevligare med en mer detaljerad rapport om händelsen. Skrivet 15/10-10)

     Det var den 3 oktober och precis som alltid så behövde man gå upp i ottan för att kunna vara på brukshundklubben i hyfsad tid då man inte har bil. Till råga på allt så skulle vi ända till Stockholms Södra BK och för er som inte vet så går det inte speciellt ofta bussar ditt, så skulle vi missa den inplanerade bussen så var det bara att ta en taxi (vilket är dyrt) eller att åka hem. Dagen till ära så hade vi även Jonas i släpptåg, då jag lyckats lura med honom med orden “men du har ju inte sätt Keep tävla lydnad”. Dock tror jag än idag att han ångrar lite att han följde, med även om jag inrättade honom så fint i klubbstugan med fika och dator mellan klasserna. Kan man önska sig ett pojkväns dagis på tävlingar i framtiden kanske? 😉

     Planen med tävlingen var att göra ytterliggare två försök på uppflyttningen ur lydnadsklass 2, annars så skulle vi ta ett långt uppehåll från lydnaden och försöka igen nästa vår. Vi hade ju gjort tre stycken riktigt bra försök under sommaren, där vi bokstavligen ramlat på målsnöret. Kort resumé: tävling 1 slutade på 158 poäng med en helt förstörd hund då första värmen slog till just den dagen (svårt att träna på värme som störning när det inte funnits någon på ca 1 år :p ). Tävling 2 slutade på 148 poäng och en nollad ruta, glömt att träna dirigering innan så att säga. Tävling 3 slutade på sura 159 poäng och där MATTE nollade hoppet (säger bara en sak om detta, skaffa skor med bly i när du tävlar lydnad så du inte flyttar på fötterna i onödan).

     I allafall så stod vi där på start linjen igen för ett fjärde försök. Lugn som en filbunke men ändå taggad till tusen, var exakt vad jag va, för vad fans det att vara nervös över. “Vi kunde ju det här och vi var bra på det”, så vi skulle bara gå in och äga plan. Denna mental inställning fungerade tydligen bra och vi kom ut från planen med dessa betyg:

     Platsliggning: 10 (Låg och tittade bort mot Jonas)

     Fritt följ: 8 nosar, tränger, släpper (knappast vårat starkaste moment)

     Läggande under gång: 10

     Inkallning med ställande: 9 slarvigt avslut (satte sig en halvmeter ifrån mig och lite bakom)

     Rutan: 10 (Klockren!)

     Apportering: 8,5 lek, slarvigt avslut (Lite svårt att stanna ibland och jag har aldrig tränat IPO avlämningar även om man kan tro det)

     Hopp över hinder: 8 tjuvstart (gjorde återhoppet på tävlingsledarens kommendering, lovar  dock att domaren höll upp en 6:a så varför det står en 8:a vet jag faktiskt inte)

     Fjärdirigering: 10 (Momentet matte glömde och höll på att springa ifrån, men det var ju inga svårigheter direkt)

     Helhet: 8

     Totalt: 183 poäng, 1:a pris och vinst!!!

     Start 1, 3/10


     Jaha vad gör man nu då? Detta var nästa tanke som hamnade i huvudet efter prisutdelningen. Vi hade klarat det vi kom för och jag kände mig helt klar med klass 2 så att säga. Alternativen var: åka hem och njuta, köra nästa start som träning eller vänta och se. De blev det sista så jag parkerade Jonas i klubbstugan med sin laptop och Keep, medan jag gick bort till agilityn som pågick. SSBK anordnade nämligen samma dag agility DM så jag passade på att hälsa på gamla bekanta, testa mitt nya objektiv och få lite sug efter agilityn. Sedan gick jag upp och kollade på klass 1 hundarna som gjorde andra starten för dagen, hejade på klubbkompisen och kollade lite på hur den andra domaren dömde och funderade på om man kanske skulle testa att köra för honom då han verkade lite hårdare än förmiddagens domare.

     När jag gick in för platsen så hade jag forfarande inte bestämt mig hur jag skulle göra senare i programet, skulle jag bryta och belöna mitt i eller skulle jag köra på hela programet?

     Det slutade i allafall såhär:

     Platsliggning 10 (Låg dock ock kollade på Jonas igen)

     Fritt följ 7 Något bristande följsamhet, dk (Trängde så jag höll på att stupa, men så mycket bättre attityd än tidigare.)

     Läggande under gång 10 (Gled fram lite i fria följet precis innan läggandet)

     Inkallning med ställande 10

     Rutan 10 (Klockren igen!)

     Apportering 9 tvekar i släppandet (Knappast, han hade dåligt grep när han kom in så jag testade om jag kunde ta den från honom utan att säga tack, men se de var Keep med på och höll ända tills jag sa tack. Dock var matte lite långsam på att säga tack så därför åkte vi ned till en 9:a.)

     Hopp över hinder 6 dk sitt, flera dk, sitter inte still (Igen tjuvade han på tävlingsledaren kommando, men nu var jag med och hade inget att förlora så jag bad om ett nytt sitt. Men nu tog Keeps hjärna slut och han kämpade tappert, såhär i efterhand skulle jag plockat fram en belöning när han satte sig efter tjuvstarten och brutit. Men det är inte lätt att vara efterklok.)

     Fjärrdirigering 0 dk flera (Nu var det helt slut i Keeps hjärna, stackarn.)

     Helheten 9

     Totalt 160 poäng, 1:a pris och en 2:a placering!

     Start 2, 3/10

     Tack underbara Skarpnäck HU för en jättebra tävling som vanligt. Mycket hög standard, väl organiserat, trevliga fuktionärer, bra domare, fina priser och bra väder. Hoppas ni kör samma upplägg nästa höst för vi kommer garnaterat tillbaka.

     Är som sagt jättenöjd med Keep och det där extra första pris ser jag som en ren bonus, den här gången kan vi konstatera att det blev stolpe in i allafall 🙂

     2:a pris för Keep i unghundsklass

     Saturday, December 12th, 2009

     Här är kritiken för Keep från HUND2009:

     12/12-09 Unghundsklass, Domare: Nina Karlsdotter

     “Maskulint huvud, bra form, kunde önska lite mer markerad haka. Bra ögon, öronen ok. Tillräklig hals. Bra rygg, avfallande kors. Ännu lite outvecklad i kroppen. Något kort ej helt korrekt i proportionerna,drar ned pris och helhetsintryck. Passande benstomme. Bra fötter. Tillräckligt vinklad. Pälsen något öppen och urfälld. Välvisad.”

     Storlek: I största laget.       Kv: 2:a

     1:a pris för Keep i lydnads debuten

     Monday, October 12th, 2009

     Igår var det dax för Keeps debut i lydnaden, kan erkänna att han kunde ha varit mer förbered med tävlingsträning och liknande men jag gjorde en ganska stor chansning när jag anmälde honom. Då jag började titta efter en lydnadstävling för Keep så föll min ögon på Hölö-Mörkö BKs klass 1 och 2 tävling, HMBK är den brukshundsklubb som Keep har tränat mest på då jag bodde hos mina föräldrar i sommras, de har villa i Hölö. Då passade jag på att träna ganska mycket på klubben då den bara ligger 10-15 minuters promenad från dem. Så jag anmälde till tävlingen då det känndes bättre att han fick debutera på en plats han kände till än att vi debuterade på en främmande klubb. I anmälningsögonblicket så visste jag även att enbart inkallningen och hoppet var  baklängeskedjade och klara för tävlingsträning, så om jag bara ville starta ettan en gång och få uppflyttning på det så skull jag behöva träna massor. Sagt och gjort så blev det massor av träning och jag ha baklängeskedja alla momenten samt tävlingsträna en del.

     Det svåraste med att starta en ny hund är att veta i förväg hur man skall lägga upp alla förberedelser för att få bästa resultat. Detta är något vi skall experimentera vidare med under vår jakt för ett LP 2, men nu var det bara att försöka komma på något att börja med. Jag bestämde att på fredagen så skulle vi ha generalrepetition för lydnadsklass 1 och belöna mellan de längre moment kedjona, det var lite svettigt men det gick bra. Ida jälpte mig med starter och lämnanden då jag hade en förmåga att kliva iväg och sedan säga komandot om vad jag ville han skulle göra, Lotta Brottom tror jag minsan. Keep blev mycket säkrer när jag sedan först sa komandot och sedan gick, stort tack Ida! Sedan bestämde jag för att be om ett hoppstå mellan inkallningen och ställandet för att få honom att tänka stå, detta då han har haft lite svårt med att skilja dess senaste dagarna. Blev jättebra och jag beslutade att jag skulle göra likadant på tävlingen. Sedan avslutade vi med lite agilityträning på däcket.

     Lördagen börjades med slappning för Keep tillsammans med husse när jag var på IKEA, sedan bar det av till Hölö för att sova där. Vi stannade dock till i Agdala och körde lite skymnings/natt vallning. Detta för att jag inte ville låta honom vila hela dagen innan då han lätt brukar bli lite väl mycket på tårna av det. Dock ville jag inte köra lydnad eller agility dan innan av diverse anledningar så då blev det vallnig istället och för att inte ha vallat på nästan en månad så gick han riktigt bra. Dock var “come by” väldigt svårt både för matte och Keep, jag tror jag ska tatuera in “away” och “come by” på händerna så jag vet vilket hål jag skall skicka min stackars hund. Vi körde för första gången lös i stora hagen och det gick superbra, men det blev till att jobba massor för Keep då fåren hela tiden ville tillbaka till ena hörnet. Dock skötte han det superbra och vi körde även några hämt och de var nog de bästa hämt han har gjort. Kände mig helnöjd med passet, så det var helt värt att man i slutet knapp såg något. Lördagen avslutades med att åka upp till tävlingsplanen för att leka lite, träna ingångar och köra några korta fria följ.

     På sönagen var första start 9 så det blev till att dra sig upp ur sängen vid 8 efter mindre än 5 timmars sömn, hade inte kunnat somna p.g.a magknipp. Sedan var det för tidigt för att äte frukost, så det blev till att tävla på tom mage. Mamma var jättegullig och gick upp med mig samt följde med och filmade, hon tog med sig Nova och tillsamnas gick vi bort till tävlingen. Tävlingen var liten och myssig med bara 4 hundar till start, lottningen gck som alltid. Startnummer 1 igen, ingen ovanlighet så nu mer sattsar jag på att ta ettan och skämtar och säger att vi KOM etta.

     Tävlingsresultatet blev detta:

     Platsliggning 8 Dk vid läggandet + oro   (Precis när vi skulle gå in på plan så kom det en främande bc och den kunde inte Keep glömma sedan satt den utanför och gnällde lite vilket inte hjälpte)

     Tandvisning 10

     Linförighet 7 Snett sittande , ngt före, ngt bristand förljsamhet  (Helt lost in space)

     Läggande under gång 9,5 Framföring ngt segt läggande  (Fortfarande inte helt med, sedan stirade jag nog ned honom hör att se att han la sig vilket jag inte brukar göra, så det kan ha fått honom att hejda sig lite)

     Inkallning 9,5 Avslut snett

     Ställandet 9 Hopp, avslut  (Har ju hoppstå, men han tjuvade lite i sättandet)

     Apportering 10

     Hopp 10

     Helhet 10

     Totalt  176,5 poäng 1:a pris och klass vinst!

     Supernöj med min prins, nu sattsar vi på lydnadsklass 2 och till den så skall vi ha lärt in en aktiv platsliggning och få till ett betydligt bättre fritt följ. Film kommer komma så snart Jonas vissat mig det nya redigeringsprogramet. Vill tacka Hölö-Mörkö BK för en jätte trevlig tävling med bra upplägg samt trevliga funktionärer.

     Man lär så länge man lever

     Sunday, September 13th, 2009

     Blogg lusten är för tillfältet inte på topp men tänkte ändå dela med mig av mina senaste erfarenheter i agilityvärlden. På de två senaste helgerna har jag kört agility två gånger och vid båda tillfällen har jag fått, vad jag tyckte var två ganska allvarliga kommentarer efter mina starter om hur jag löst två väldigt små problem innan start.

     Den första var i Oxelösund föra helgen, där jag senare i veckan fick höra av en bekant att en medtävlande tänkt lämna in en protest mot att jag byt startnummer. Hela historien från min sida är denna. Hade dykt upp på tävlingsplatsen ganska tidigt för att vara mig, agilitklass 2 large gick först på dagen och första start var 9.00. var där lite efter halv och bar fram mina saker och satte upp burarna för att inte behöva ha Keep kvar i bilen. Gick och kollade startlistorna för att upptäcka att vi startade först, går för att börja värma upp Nova innan banvandringen som skall ske inom ca 5 min. Upptäcker då att hon är seg som tuggummi i hela kroppen och får lätt panik. Inte kan jag starta henne utan ordentlig uppvärmning en kall morgon, då hon uppenbart visar att hon är stel. Glömmer lätt bort att hon är 10 då hon alltid brukar vara så fräsch i kroppen och detta är första gången hon visar stelhet innan ett lopp. Går bort till inroparen och frågar om jag kan bli flyttad till sist i det otroligt stora startfältet på 12 hundar, inroparen tar mig bort till några andra funktionärer där jag förklarar läget och jag blir satt sist i startfältet. Hinner värma upp henne och kör min start, disk pga vägran på en raksträka. Matte hade bly i skorna efter att bara sovit 2 timmar på natten. På tisdagen får jag dock höra på vallkursen av en bekant som varit funktionär på tävlingen, att startnummer 2 i agilityklassen hade funderat på att lämna in en protest mot mig och begära omlopp. Detta för att jag inte hade gått genom tävlingsledare för att få byta startnummer.

     Nästa händelse var idag på Södertäljes tävling, fick jag höra efter mitt lopp att jag  egentligen skulle blivit diskad redan i starten men att domaren varit snäll. Jag hade kommit in i för att starta och då första hindren gått i en mjuk båge så upptäcker jag att ifall jag läger Nova innanför banden, i en rak linje på de två första hindren så kommer hon hamna för nära första hindret. Så jag läger henne precis utanför bandet och startar. Inga problem med detta tycker jag tills en annan bekant kommer fram till mig efter loppet och säger att jag skulle blivit diskat redan i starten och inte senare i banan som jag nu blev. Anledning, jag la min hund utanför banan och startade.

     I båda fallen så blev jag väldigt förvånad och faktiskt lite arg/irriterad/ledsen,  har kört agility i 8 år och vart i reglerna står detta? Hade aldrig hört talas om något av detta förut under mina år som aktivt tävlande och jag tycker verkligen inte om att få lära mig nya saker genom att bli diskad eller får en protest mot sig. Som tur var tog sig snälla domare Sven Åfeldt sig tid och förklarar för mig då jag kom och frågar honom om dessa saker efter att han har dömt. Detta är inget som finns i några regler utan är något domarna har bestämt sig för att döma efter på deras konferenser. Han berättade även varför detta har uppkommit vilket gjorde att jag helt accepterade läget och nu har lärt mig något nytt tills nästa gång. Visst förstår jag att man inte kan skriva ned varje liten sak i ett regelverk men med tanke på att agility växer så fort som den gör så kanske man ändå borde fundera på om man kanske borde skriva ned lite mer saker i det ändå. Jag anser att det mesta skall falla tillbaka till reglboken i sport, detta för att skydda både tävlande, domare och funktionärer. För även om man tycker att sunt förnuft bör räcka så gör det inte det alltid, pga att alla har olika värderingar och syn på saker och ting.

     Så nästa gång ni skall byta startnummer kolla med tävlingsledare ifall det okej. Samt om ni tycker att det är för trångt i starten, fundera ut ett nytt sätt att starta eller kommentera för domaren att det skall vara 6 meter rak ansatts till första hindret enligt reglerna. Vill domaren inte ändra något fråga då personligen innan om du får lägga utanför banan innan du startar. Domaren kanske faktiskt ger dig tillåtelse att starta utanför, vem vet? Vi har faktiskt en väldigt snälla och förstående domarkår här i Sverige och som vill våra hundars bästa hela tiden.

     Första pris för Nova i lydnadsklass 2

     Monday, August 24th, 2009

     Äntligten!!!! På vår 10:e start fixade vi äntligen till det, pippet var inte helt borta men det var inte ens i närheten av hur det har varit.

     Tävlingen ägde rum på Flens BK och var en dubbeltävling dvs två starter på samma dag, att jag äns kom dit var förvånansvärt. Först strulade banken med min betalning och sedan sov jag bara några timmar natten innan tävlingen, kanske inte den bästa uppladningen. Men i lydnaden går det nästan bättre om jag tävlar när jag är dödligt trött, då har jaginte ork att vara nervös. Dock inte att rekomendera i agility då man blir så himmla tung i kroppen av att vara trött.

     I allafall första starten gick sådär 128 poäng med två stora nollor på rutan och apporteringen, så vi var ganska nära ett första pris redan här. Hela bedömningen lyder:

     Platsliggning:  10

     Fritt följ: 6 Gnäll, sega sätt, nosar, flera dk   (Var inte alls med)

     Läggande: 9 Gnäll

     Inkallning med ställande: 9 Snett avs, ngt sent ställ

     Sändande med ställande: 0 För många dk   (strul redan vid uppställningen, luktade väldigt gott där och hon blev då sur på mig)

     Apportering: 0 Apporterar ej    (Hon var fortfarande sur på mig och tänkte gå och kissa istället, men då blev jag lite arg på henne och då kom hon så snällt tillbaka)

     Fritt hopp över hinder: 9 Gnäll

     Fjärdirrigering: 9,5

     Helhetsintryck: 6

     Andra starten som bara gick några timmar senare gick betydligt bättre, 163,5 poäng och vårt efter längtade första pris. Denna start var det varmare ute och alla hundar var trötta, men jag vet sedan tidigare att det är då Nova går bäst så vi fick pallplats och inte vilken pallplats som helt. Vi kom 1:a!!!! Den värmen och den stolthet jag kände över min tappra, duktiga, envisa och otroliga hund nä jag klev upp överst på pallen var fantastiskt. Hela bedömningen lyder:

     Platsliggning:  10

     Fritt följ: 7 Gnäller   (sa faktiskt åt henne en gång med ett bestämt “men” och då kom hon på sig själv och tystnade)

     Läggande: 8,5

     Inkallning med ställande: 8,5

     Sändande med ställande: 10 (verkligen klockren)

     Apportering: 8 Sitter snett

     Fritt hopp över hinder: 5 Skäller, DK   (hon hoppade för tight och höll på att gå förbi hindret, så det blev till att rädda lite poäng)

     Fjärdirrigering: 7 Gnäller, DK

     Helhetsintryck: 7 Skäller mellan moment   (hellre där än i moment)

     Nu har jag inte så många tävlingsmål kvar med Nova men inte tänker vi sluta för det, den glädjen som lysser i Novas ögon tränar och tävlar vill jag uppleva så länge jag kan och hon orkar. Så nu är det momentträning i lydnadsklass 3 som gäller samt kanske någon appellstart.

     Min älskade, knäppa, galna, pucko spaniel. Det finns ingen som dig<3

     Bronsmedalj för Nova på U-SM

     Monday, August 3rd, 2009

     Nova gjorde den stora bedriften i helgen och ta U-SM Brons i lydnadsklass 2, min fina tös slog till med 154 poäng första dagen och fixasde ett personbästa i klass 2 med 163,5 poäng den andra dagen. Jag är så fruktansvärt stolt över mitt yrväder.